Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
ČAJ Z GROFOM BLAGAJEM

Le streljaj od Ljubljane se v osrčju krajinskega parka Polhograjski Dolomiti skriva droben biser – Polhov Gradec. V vasici, znani po bogati kulturni in naravni dediščini, je svoj dom našel tudi grof Blagaj, znan predvsem po odkritju cvetlice Daphne blagayana, ki so jo botaniki poimenovali po njem. Znamenito novo odkrito rožico si je leta 1838 prišel ogledat tudi sam saški kralj.

V čudovito ohranjenem naravnem okolju in med prijaznimi zidovi Blagajevega doma boste stopili v drug prostor in čas – v čas brez naglice, v čas prijaznega druženja in duhovitega kramljanja. Grof Blagaj in njegova ljubka žena Antonija vas vabita, da se jima pridružite na petkovi skodelici zeliščnega čaja, ki ga tako rada spijeta s svojimi gosti v salonu! Razvajala vas bosta s čudovitim kraljevskim kruhom, vrtničnim maslom, z vsemi okusi slovenskega medu in vrtničnim likerjem. Seveda to še zdaleč ni vse – njun dom skriva še veliko slastnih zelenih skrivnosti in kdo ve, katero bosta pripravila ta petek?

V Muzeju pošte in telekomunikacij boste spoznavali bogato poštno zgodovino iz časa grofa Blagaja in odkrivali zgodbo o prvem polhograjskem poštarju. Izvedeli boste vse o postiljonih, poštnih rogovih, kočijah ter prvi poštni znamki, poslušali melodije poštnega roga in se skupaj z Blagajem preizkusili v pisanju pisma s peresom.

Čaj z grofom Blagajem lahko popijete vsak petek ob 16.30. Prijave so obvezne, najkasneje do četrtka pred čajanko, do 12.00 (čajanka se ne organizira, če do določene ure ni prijavljenih oseb).

Cena posamezne vstopnice:
odrasli 13 EUR
otroci do 6. leta 6 EUR

Za organizirane skupine pripravimo, po predhodnem dogovoru, dogodek tudi druge dni v tednu.

Prijave in informacije: Polhograjska Graščina, Polhov Gradec 61, Polhov Gradec, +386 (0) 31 776 259, prodaja@grad-polhovgradec.si, www.grad-polhovgradec.si.

Prijave / Reservation:TIC Ljubljana, Adamič-Lundrovo nabrežje 2, Ljubljana, +386 (0)1 306 12 15,tic@visitljubljana.si, www.visitljubljana.com.

 
LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2018. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.