Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
PRIREDITVE > DEDEK SE UPRE
Vrsta prireditve: Kulturne prireditve
Datum: 18.11.2017, zacetek ob 19:30
Kraj: Kulturni dom na Dobrovi, Ulica Vladimirja Dolničarja 2, Dobrova pri Ljubljani
Organizator: KUD Dobrova
Kontakt: 031 344 707 (Miha), 031 341 270 (David), gsdobrova@gmail.com
Opis prireditve
Komedijo Bohuslava Novotnyja Dedek se upre bodo v režiji Jožeta Valentiča uprizorili gledališčniki KUD Svoboda Zalog iz Ljubljane.

DEDEK SE UPRE:
Kaj se zgodi z družinskim življenjem, ko babice ni več? Vnuki odraščajo v težavne najstnike, njihovi starši so prezaposleni in izčrpani, dedek pa mora podpirati vse štiri vogale hiše. Dedek prinesi mi, prosim… dedek, plačaj položnice, dedek, popravi elektriko, dedek, pojdi v trgovino… Kajpada, vse bo uredil naš dobri stari dedek! On ima dovolj časa, saj je vendar v penziji! O tem, da živimo v njihovi hiši, da vozimo njegov avto, da plačujemo stroške tudi z njegovim denarjem, pa se itak nihče več ne sprašuje… Jaka Novak, upokojenec s polno delovno dobo, mora sedaj, ko je ovdovel, delati ...še v »drugi izmeni« v dobrobit svoje družine. Sin se je rosno mlad oženil s praznimi žepi, na poti je bil prvi vnuk, kmalu mu je sledil še drugi… le kdo jim ne bi pomagal? In tako je dedkova požrtvovalnost postajala čedalje večja, prerasla je celo v dolžnost. Za sinovo družino gre, mladim je treba zagotoviti svetlo prihodnost! In sedaj, po mnogih letih razdajanja, je dedek pristal na desetem tiru. Nehvaležnost je plačilo sveta, tako nas uči slovenski pregovor. Pa vendar… življenje teče dalje, vračajo pa se tudi nedorečene stvari iz dedkove preteklosti. Nenazadnje jih ima Jaka komaj 61, glavo pa polno iskrivih idej. Bosta sin in snaha končno dojela? »Zdaj smo pa tam!« pravi najmlajša v družini.

INFORMACIJE IN REZERVACIJA VSTOPNIC na e-mail: gsdobrova@gmail.com ali na gsm: 031 344 707 (Miha) ali 031 341 270 (David).

VSTOPNICE bodo na voljo uro pred predstavo v preddverju Kulturnega doma Dobrova.

SE VIDIMO NA DOBROVI!

Pripravil/-a: Helena Čuk

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2018. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.