Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Delo občinske uprave
Delo občinske uprave (26.1.2021)
Prostovoljci Društva upokojencev Dobrova in Gasilske zveze Dolomiti so na predlog Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu prejeli priznanje Znak AVP za njihovo večletno delovanje na področju preventive, vzgoje in varnosti v prometu, ki ga podeljuje Javna agencija RS za varnost prometa. 
Delo občinske uprave (11.1.2021)
Župan Franc Setnikar se je ob koncu leta 2020 sestal s predsedniki krajevnih skupnosti. Sestanek je bil namenjen pregledu preteklega leta in pa oblikovanju načrtov za prihodnje obdobje. 
Delo občinske uprave (6.1.2021)
Namesto tradicionalne decembrske prireditve ob državnem prazniku, je bil letos dan samostojnosti in enotnosti obeležen s slavnostno sejo občinskega sveta. Ta je potekala v sredo, 23. decembra 2020.
Delo občinske uprave (31.12.2020)
Letošnje leto smo ob vseh izzivih spoznali, koliko zmoremo skupaj. Pred nami pa je novo leto, v katerega vstopamo bogatejši za številne izkušnje in znanja. Naj bo polno optimizma, uresničenih projektov in malih pozornosti, ki ustvarjajo najlepše spomine. Vsem občankam in občanom Občine Dobrova - Polhov Gradec želim srečno novo leto 2021. 
Delo občinske uprave (29.12.2020)
12. redna seja občinskega sveta Občine Dobrova - Polhov Gradec je potekala v sredo, 16. decembra  2020. 
Delo občinske uprave (23.12.2020)
Vsem občankam in občanom Občine Dobrova - Polhov Gradec želim, da bi prihajajoče praznične dni preživeli v družbi veselja in hvaležnosti. Želim vam umirjen in sproščen božič ter hkrati ponosno praznovanje dneva samostojnosti in enotnosti. 
 
Franc Setnikar, župan
Delo občinske uprave (10.12.2020)
15. november je datum, ko se na cestah uradno prične zima, saj je od takrat pa do 15. marca za vsa vozila obvezna uporaba zimske opreme. A vreme se pogosto ne ozira na to strogo določeno obdobje in sneg ter zimske razmere nas presenetijo izven navedenih datumom. 
Delo občinske uprave (6.12.2020)
Civilna zaščita občine Dobrova - Polhov Gradec je poskrbela za najem zabojnika, ki je bil konec novembra nameščen pred vhodom v ambulanto na Dobrovi.

Delo občinske uprave (4.12.2020)

Prižig lučk v grajskem parku v Polhovem Gradcu!

Oglejte si spodnji videoposnetek in spoznajte spletni Miklavžev sejem, ki ga pripravlja JZ Polhograjska graščina, izvedite, kako bo svetloba grajskih lučk ubrala svojo pot daleč v svet ter prisluhnite županovemu voščilu. 

https://www.youtube.com/watch?v=AOqSyyWTS04

Delo občinske uprave (23.11.2020)
Šole so trenutno res zaprte, vrtci pa delujejo v zelo omejenem obsegu. A vzgojno-izobraževalni zavodi v tem času kljub vsemu ne samevajo povsem. Pretekli meseci so bili izkoriščeni za opravilo številnih vzdrževalnih del. 
Delo občinske uprave (20.11.2020)
Ob spremljanju epidemiološke slike v naši državi, je župan Franc Setnikar nagovoril občane. Preberite njegove spodbudne besede ter na priloženih povezavah o ravnanju v času epidemije najdite odgovore na svoja vprašanja.
Delo občinske uprave (18.11.2020)

Avgusta so se pričela dela na zunanjih površinah pred Osnovno šolo Dobrova. Občina je namreč uredila zunanji športnorekreacijskih objekt, ki pa ni namenjen samo šolarjem, temveč vsem občanom ne glede na njihovo starost. Večgeneracijski prostor tako vse občane nagovarja h krepitvi telesne zmogljivosti in k aktivnem preživljanju prostega časa. 

Delo občinske uprave (16.11.2020)
Glede na prošnjo Gasilske zveze Dolomiti za dodelitev dodatnih finančnih sredstev za redno dejavnost občinskih prostovoljnih gasilskih društev je občinski svet s sprejemom rebalansa proračuna zagotovil dodatnih 40.000,00 evrov proračunskih sredstev.
Delo občinske uprave (10.11.2020)
V sredo, 21. oktobra 2020, je potekala javna obravnava Občinskega podrobnega prostorskega načrta za območje enote urejanja prostora GA-11 (OPPN GA-11), ki obravnava najjužnejši del naselja Gabrje.
Delo občinske uprave (3.11.2020)
V naši občini že več mesecev poteka postopno urejanje številnih kotičkov – poti ob Gradaščici, središča Devc, okolice šol in pokopališč, če jih naštejem le nekaj. Najnovejša pridobitev pa je nova klop skladna z obstoječo vizualno podobo druge urbane opreme v občini Dobrova - Polhov Gradec. 
Delo občinske uprave (29.10.2020)
Če ste odgovorili pritrdilno, potem vas verjetno zanima o čem je tekla beseda na sestanku, ki je potekal v četrtek, 15. oktobra 2020. Na sestanek so bili ponovno vabljeni vsi lastniki zemljišč, na katerih bo zgrajen nov trgovski objekt, predstavniki Krajevne skupnosti Dobrova in podjetje Promit Benz, d.o.o., ki je zastopalo trgovca zainteresiranega za gradnjo trgovskega centra na Dobrovi.
Delo občinske uprave (27.10.2020)
Kakšen je vaš pogled na stanje cest v občini? Kakšen je strošek komunalnega prispevka? Katere novosti so v letošnjem letu zaznamovale področje urejanja prostora?
 
Na ta in druga vprašanja je župan v intervjuju ponudil obširne odgovore. Celoten intervju se nahaja v prilogi.
 
Delo občinske uprave (16.10.2020)

Skladno z izdanimi ukrepi Vlade RS za zajezitev širjenja bolezni COVID-19 vas obveščamo, da bodo zaprti športni objekti v lasti Občine Dobrova – Polhov Gradec, od 16. 10. 2020 do nadaljnjega, zaprti.

Delo občinske uprave (16.10.2020)
Predstavitev Barjanskega kolesarskega omrežja na območju naše občine je potekala v torek, 6. oktobra 2020, v prostorih Osnovne šole Dobrova. 
Delo občinske uprave (15.10.2020)
MojUpravljavec, spletna aplikacija, ki omogoča vpogled v podatke o odjemnih mestih, števcih, prejetih računih in plačilih ter možnost sporočanja stanja števcev upravljalcu komunalnih storitev.
Delo občinske uprave (14.10.2020)
Preberite si Dnevnikovo poročanje o ureditvi poti ob Gradaščici. 
Delo občinske uprave (8.10.2020)

Župan Franc Setnikar je v sredo, 23. 9. 2020, v avli OŠ Dobrova pozdravil 16 predstavnikov občinskega sveta Občine Dobrova - Polhov Gradec na 11. redni seji občinskega sveta.

Delo občinske uprave (2.10.2020)
Občina Dobrova - Polhov Gradec obvešča javnost o javni razgrnitvi dopolnjenega osnutka Občinskega podrobnega prostorskega načrta za območje enote urejanja prostora GA-11 (v nadaljevanju OPPN GA-11) in njegovi javni obravnavi. 
Delo občinske uprave (23.9.2020)
Urejeno okolje je znak urejenih družbenih odnosov in odgovornih soljudi. Ne zavzema le estetskih popravkov, temveč predvsem zvišuje uporabnost površin in odgovarja na potrebe krajanov pa naj gre za željo po dodatnih površinah za preživljanje prostega časa in druženje, za nadgradnjo opreme v okviru institucij ali pa zgolj za željo po čistem in neonesnaženem okolju. Kratek pregled nedavnega dogajanje v občini Dobrova - Polhov Gradec razkrije, da je bil pretekli mesec namenjen predvsem zaključevanju manjših projektov.
Delo občinske uprave (22.9.2020)
Na Dobrovi poteka ob Gradaščici makadamska pot, ki je sicer znana sprehajalna točka, a do nedavnega je nekaterim posameznikom sramotno služila za divje odlagališče smeti. Še letošnjo zimo je bila nasmetena in nevabljiva. Sprehajalna pot ob Gradaščici pa se sedaj predstavlja v novi podobi, saj je za njeno ureditev poskrbel nov občinski projekt.
Delo občinske uprave (18.9.2020)
Optično komunikacijsko omrežje nudi številne prednosti zaradi velike pasovne širine, kot so višje hitrosti interneta, boljša kakovost televizijskega prenosa, varnejši prenos podatkov in nasploh zanesljivejše delovanje storitev. Gradnja optičnega omrežja pa se je letos pričela tudi v naši občini.
Delo občinske uprave (8.9.2020)
Prvo četrtkovo popoldne v septembru je bilo namenjeno že tradicionalnemu županovemu sprejemu najboljših učencev Osnovne šole Polhov Gradec in Osnovne šole Dobrova. 
Delo občinske uprave (17.7.2020)
Občina Dobrova - Polhov Gradec, Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo in Mestna občina Ljubljana pripravljajo evropski projekt Barjanske kolesarske povezave. Kaj pa se s kolesarsko povezavo v naši občini dogaja trenutno?
Delo občinske uprave (2.7.2020)
Člani občinskega sveta Občine Dobrova - Polhov Gradec so se po nekoliko daljšem premoru, ki ga je zahtevala epidemija koronavirusa, ponovno zbrali na seji v sredo, 3. junija 2020. Tokratna je bila že 10., potekala pa ni v sejni sobi občinskih prostorov kot običajno, temveč v avli Osnovne šole Dobrova
Delo občinske uprave (12.6.2020)
Ljubljana Evropska prestolnica kulture 2025 - iščejo se najbolj drzne programske ideje!
Rok za prijavo: 6. 7. 2020
LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2021. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.