Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Obvestila
Obvestila (7.8.2020)

V avgustu so se pričela dela na zunanjih površinah pred OŠ Dobrova

Obvestila (13.7.2020)
Občina Dobrova - Polhov Gradec je v sodelovanju z Javnim zavodom Polhograjska graščina in lokalnimi turističnimi ponudniki obogatila ponudbo destinacije Blagajeva dežela. Ta je bogatejša za dva turistična paketa. 
Obvestila (10.7.2020)
Obveščamo vas, da so se izpostave Upravne enote Ljubljana Bežigrad, Center, Moste-Polje, Šiška in Vič-Rudnik z dnem 15. 6. 2020 združile in preselile na skupno lokacijo za Bežigradom, na naslov Linhartova cesta 13, 1000 Ljubljana. Na omenjenih izpostavah se urejajo zadeve s področja gradnje, kmetijstva, obče uprave in premoženjskopravnih zadev.
Obvestila (8.7.2020)
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano objavlja prvi javni razpis, katerega namen je podpreti spodbujanje nekmetijskih dopolnilnih dejavnosti na kmetijah in podjetništva na podeželju, in sicer v višini 15 milijonov evrov.
Obvestila (6.7.2020)
Čebelarska zveza Slovenije (ČZS) je pred kratkim izdala zemljevid 24 ponudnikov čebelarskega turizma. Na njem pa najdemo tudi Polhov Gradec, saj Hiša med Božnar ne ponuja le medu, cvetnega prahu, matičnega mlečka in številnih drugih medenih izdelkov, temveč tudi pristno izkušnjo apiturizma.
Obvestila (30.6.2020)

Blagajeva dežela je prejela naziv Slovenia Green Destination SILVER, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija.

Obvestila (24.6.2020)
Pošta v Polhovem Gradcu bo od 4. julija 2020 dalje poslovala po spremenjenem delovnem času.
Obvestila (28.5.2020)

Obveščamo vas o terminih za vpis v Glasbeno šolo Emil Adamič za prihodnje šolsko leto.

Obvestila (22.5.2020)
Društvo Šola zdravja vas znova vabi na vsakodnevno jutranjo telovadbo "1000 gibov", ki bo potekala vsak dan od ponedeljka do petka ob 8.30 v športno rekreacijskem centru Gabrje v vseh letnih časih in ob vsakem vremenu na prostem.
Obvestila (21.5.2020)

Marca vsako leto poteka vpis otrok v vrtec. Zaradi razmer se je letos vpis podaljšal do 16. aprila 2020.  Statistika vpisa otrok v vrtce na območju Občine Dobrova - Polhov Gradec pa kaže, da je število novo vpisanih otrok vsako leto manjše.

Obvestila (18.5.2020)
Odpadke povzročamo vsi, zato moramo biti vsi, ki na območju Občine Dobrova - Polhov Gradec stalno, začasno ali občasno bivamo v svojih ali najetih nepremičninah, smo lastniki počitniške hiše ali opravljamo poslovno dejavnost, tudi vključeni v sistem ravnanja z odpadki.
Obvestila (18.5.2020)
Turizem je najhitreje rastoča panoga v naši občini kot tudi v celi državi, če izvzamemo dogajanje v zadnjih mesecih. Zato je potrebno razvoj turizma zasnovati vnaprej ter predvideti, kako lahko strmo vzpenjajočo se premico rasti obrnemo v samovzdržni  krog trajnostnega turizma.
Obvestila (5.5.2020)
Telekom Slovenije bo v sodelovanju z Občino Dobrova - Polhov Gradec gradil optično omrežje, ki bo prebivalcem omogočilo višje internetne hitrosti in boljšo izkušnjo spremljanja televizije. V naslednjih dneh se prične gradnja v naseljih " Spodnji" Razori, Stranska vas in Šujica.
Obvestila (16.4.2020)
S ciljem zagotovitve čim večje varnosti udeležencev v prometu, želimo občane in občanke opozoriti na obvezno obrezovanje in vzdrževanje živih mej, grmičevja, dreves in ostale vegetacije na površinah ob cestišču tako, da sta zagotovljena preglednost ceste in prost profil ceste ter da je prometna signalizacija vidna in dostopna. Prav tako je potrebno obrezati vegetacijo ob pločnikih, saj le-ta velikokrat zaradi razraščenosti ovira varnost pešcev in drugih udeležencev v prometu. 
Obvestila (4.4.2020)

Generalna poilcijska uprava sporoča, da je ustanovljena nova skupina, ki odgovarja na vprašanja občanov glede omejitve gibanja in podobno. Občani lahko pišejo oziroma pošiljajo vprašanja na naslov: info.koronavirus@policija.si

Obvestila (3.4.2020)
V času izrednih razmer vam družba Butan plin omogoča BREZPLAČNO dostavo plina v Zeleni jeklenki na dom, z geslom SOLIDARNOST. Naročila sprejemajo na številki 080 2005 oziroma preko spletnega obrazca.
Obvestila (3.4.2020)

Občina Dobrova - Polhov Gradec in CZ občine za večjo varnost občanov že razpošiljata pralne maske s priloženimi navodili za uporabo z nenaslovljeno poštno pošiljko po gospodinjstvih v občini, in sicer po dve maski na gospodinjstvo.

Obvestila (20.3.2020)
S ciljem preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom je bil za območje občine Dobrova- Polhov Gradec sprejet niz ukrepov in priporočil, ki si jih lahko preberete v prilogi. 
Obvestila (20.3.2020)
Spoštovane občanke in občani, z namenom čim boljše informiranosti smo za vas pripravili nabor najosnovnejših informacij s kontakti dežurnih služb.  Na današnji dan v občini Dobrova -Polhov Gradec ni evidentiranega primera okužbe s koronavirusom. Da čim dlje tako tudi ostane, vas naprošamo za dosledno spoštovanje podanih navodil občinskih in vseh državnih institucij.
LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2020. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.