Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Obvestila
INTERVENTNA OSKRBA OBČANOV V ČASU RAZGLAŠENE EPIDEMIJE
Datum objave: 19.10.2020

Občina Dobrova - Polhov Gradec znova vzpostavlja interventno oskrbo starejših in rizičnih skupin prebivalcev. Na telefonski številki 051/340-146 ali 01/3601-800 lahko naročite dostavo nujnih življenjskih potrebščin. Telefonska številka bo odprta od ponedeljka do petka, med 8. in 14. uro.

Interventna pomoč je namenjena IZKLJUČNO starejšim (nad 65 let), gibalno oviranim in tistim, ki zaradi ukrepov zajezitve širjenja koronavirusa oz. okužbe, ne morejo ali ne smejo zapustiti stanovanja in se sami ali s pomočjo sorodnikov, sosedov ali prijateljev ne morejo oskrbovati z najnujnejšimi življenjskimi potrebščinami, kot so živila, zdravila in higienski pripomočki.

S pomočjo prostovoljcev bomo poskrbeli za najnujnejšo oskrbo iz trgovine ali lekarne. Dostava bo zagotovljena na način, da bo čim manj stika med izvajalcem in prosilcem za pomoč pri oskrbi. Paket se plača po položnici, ki jo izda Občina Dobrova - Polhov Gradec. Zaradi preveritve identifikacije bodo sodelujoči opremljeni z rumenimi odsevnimi jopiči Občina Dobrova - Polhov Gradec, pri sebi pa bodo imeli priponko z označbo Civilne zaščite občine. 

Ob tem pozivamo, da telefonske številke in storitve ne izkoriščate po nepotrebnem, in s tem ne obremenjujete prostovoljcev, ki so tu za tiste, ki resnično potrebujejo pomoč. Klicni center je vzpostavljen izključno za osebe z nujnimi potrebami, ki jim bližnji ne morejo pomagati ali se ne morejo drugače organizirati (npr. naročilo iz spletne trgovine, dostava tople hrane na dom). Zato pozivamo vse občane in občanke, da v tem času po svojih najboljših močeh tudi sami pomagajo svojim bližnjim, sosedom in prijateljem. Hvala.

Občina Dobrova - Polhov Gradec ima na razpolago še nekaj pralnih zaščitnih mask. V kolikor jo potrebujete, nam to sporočite in vam jo bomo poslali. 

Ker mnogi starejši ne dostopajo do spleta, prosimo, da informacijo o telefonski številki posredujete tudi njim.

NA SPLETNI STRANI OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC LAHKO SPREMLJATE DODATNE INFORMACIJE IN OBVESTILA POVEZANA Z EPIDEMIJO KORONAVIRUSA SPREJETA ZA OBMOČJE OBČINE. Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o aktualnem dogajanju http://www.dobrova-polhovgradec.si/prijava.asp.

Občina Dobrova - Polhov Gradec  

 interventna oskrba .jpg (23 kB)

Pripravil/-a: Lucija Rus

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2021. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.