Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Obvestila
Izgradnja kanalizacije v delu Podrebra in Pristave pri Polhovem Gradcu
Datum objave: 15.10.2020
Obveščamo vas, da se bodo v kratkem pričela dela za izgradnjo kanalizacije v naseljih Podreber in Pristava pri Polhovem Gradcu. V Podrebru je predvidena izgradnja kanalizacijskega kraka v dolžini 171 m, od hišne številke Podreber 14 od Podreber 14d. Krak na Pristavi pa je predviden v dolžini 324 m, od hišne številke Pristava pri Polhovem Gradcu 20 do Pristava pri Polhovem Gradcu 24a. Izvajalec bo pričel z deli 19. 10. 2020, in sicer na kraku Podreber. Dela pa bodo zaključena v pričetku leta 2021.        

Izvajalec za kanalizacijsko omrežje, ki je bil izbran na javnem razpisu, je podjetje Prenova - Gradbenik d.o.o., izvedba kanalizacije pa bo financirana s strani Javnega holdinga Ljubljana. Sočasno z gradnjo kanalizacije se bo na Pristavi gradila tudi instalacija za javno razsvetljavo in telekomunikacijsko omrežje. Občina bo pokrila stroške izvedbe javne razsvetljave, medtem ko bo v telekomunikacijsko omrežje vložil izvajalec Telekom Slovenije d.d.  

Kanalizacija bo izvedena s cevmi iz poliestra ojačenega s steklenimi vlakni oziroma iz armiranega poliestra (GRP) premera 250 mm. Revizijski jaški s premerom 1000 mm in jaški za hišne priključke s premerom 800 mm, bodo prav tako izvedeni iz armiranega poliestra. Po izgradnji kanalizacije bodo odpadne vode speljane preko javnega kanala na čistilno napravo Polhov Gradec.  

Gradnja v naselju Podreber bo potekala po plazovitem, geološko zahtevnem terenu, zato bo mestoma potrebno izvajati podporne zidove. Gradnja pa bo zaradi skalnatega terena zahtevna tudi na območju Pristave. Zaradi ozke ceste, po kateri bo potekalo novo infrastrukturno omrežje, bo potrebna občasna popolna zapora, o čemer bodo prebivalci in uporabniki ceste pravočasno obveščeni. 

Pripravil/-a: Lucija Rus

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2021. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.