Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Obvestila
1. šolski dan: dan novih začetkov
Datum objave: 1.9.2020

Šolarji in dijaki vsako leto nestrpno pričakujejo prihod 1. šolskega dneva, pa če si to priznajo ali ne. A letos so se verjetno s še večjim veseljem usedli v šolske klopi in se vrnili v ustaljen način izobraževanja v družbi svojih prijateljev, sošolcev in učiteljev ter profesorjev. Nekateri med njimi pa so to veselje in vznemirjenje občutili prvič. Za 96 prvošolčkov naše občine je bilo torkovo dopoldne polno novih začetkov. Bilo je začetek izobraževalne poti, začetek novih prijateljstev in začetek odraščanja v samostojne šolarje.

V torek, 1. 9. 2020, je tako šolski prag v OŠ Dobrova prvič prestopilo 49 prvošolčkov, v Polhovem Gradcu bo 1. a in 1. b razred napolnilo 37 učencev, v podružničnih šolah Črni Vrh in Šentjošt pa se je učencem pridružilo po 5 prvošolcev. Ob prihodu v šolo so jih pričakale učiteljice, jim razdelile živo rumene rutke in odpeljale v njihove učilnice. V želji, da bi bil prehod v šolsko okolje čim bolj gladek in da bi današnji dan ohranili v še posebej lepem spominu, so prvošolčki prejeli knjigo Ti si moje srce in sladko pozornost, knjižico Prvi koraki v svetu prometa in odsevno kresničko potiskano z znakom SPVCP Občina Dobrova - Polhov Gradec. Posebno dobrodošlico pa sta učencem prvih razredov izrekla tudi ravnatelj OŠ Dobrova Viljem Kovačič in ravnateljica OŠ Polhov Gradec Ilinka Kucler. Nagovoril pa jih je tudi župan Franc Setnikar, ki je izpostavil predvsem željo, da bi učenci na svoje šolske dneve gledali pozitivno, da bi z veseljem hodili v šolo in da bi odrasli v dobre ljudi, pa čeprav živimo v kdaj pa kdaj čudnem svetu.

Na območju občine Dobrova - Polhov Gradec bo v šolskem letu 2020/21 skupaj kar 836 učencev (432 na OŠ Dobrova in 404 na OŠ Polhov Gradec s pripadajočimi podružnicami). Za primerjavo lani je bilo skoraj 50 učencev manj. V programe predšolske vzgoje pa bo vključenih 375 otrok.

 

Župan Franc Setnikar pa ob začetku novega šolskega leta 2020/21 izreka dobrodošlico vsem učencem in dijakom, ter jim želi izjemno uspešno leto, ne glede na ovire, s katerimi se bomo morda spet morali spopasti. A tudi to je del življenja, ki je najdaljša in najboljša šola.

 os dobrova.jpg (6,3 MB)
 os polhov gradec, 1.a.jpg (6,8 MB)
 os polhov gradec, 1.b.jpg (7,5 MB)
 pos crni vrh.jpg (6,2 MB)
 pos sentjost.jpg (6,7 MB)

Pripravil/-a: Lucija Rus

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2020. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.