Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Obvestila
Nujna zobozdravstvena oskrba v Občini Dobrova-Polhov Gradec
Datum objave: 18.3.2020
Od 16. marca do preklica so na območju Občine Dobrova-Polhov Gradec ukinjene vse zobozdravstvene ambulante. V nujni zobozdravstveni ambulanti na vstopni točki ZD Ljubljana se obravnava le paciente z nujnimi stanji.
V primeru nujnega stanja prosimo, da pacienti pokličejo osebnega zobozdravnika Gregorja KNAFELCA, dr. dent. med., Bredo TRŽAN GROZDANOV, dr. dent. med. ali Tadejo MAKOVEC, dr. dent. med. ali triažnega zobozdravnika, ki jih bo naročil na obravnavo na vstopni točki.
Od ponedeljka do petka med 8. in 18. uro bo triažni zobozdravnik na Kotnikovi ulici 36 dosegljiv za paciente na telefonski številki 01 30 09 671.
Ob vikendih in praznikih med 8. in 18. uro bo triažni zobozdravnik na Kotnikovi ulici 36 dosegljiv za paciente na telefonski številki 01 30 09 668.
Nujna zobozdravstvena obravnava pacientov brez suma na okužbo s COVID 19 poteka v ZD Ljubljana, Kotnikova ulica 36, od 9. do 12. ure in od 14. do 17. ure, le ob predhodnem naročilu njihovega osebnega ali nadomestnega zobozdravnika.
Nujna zobozdravstvena obravnava pacientov s COVID-19 ali sumom na okužbo s COVID-19 poteka v ZD Ljubljana - Center, Metelkova ulica 9, od 14. do 17. ure. V to ambulanto je potrebno prihod pacienta napovedati oz. ga naročiti. To stori pacientov osebni zobozdravnik ali pa triažni zobozdravnik na Kotnikovi ulici 36.
 
Nujna stanja v stomatologiji so:
1. močan zobobol (nevzdržna huda stalna bolečina, ki traja več kot 24 ur in analgetik ne pomaga), 2. akutna infekcija (vnetje, ki se kaže kot: oteklina, težje požiranje in odpiranje ust, zvišana telesna temperatura),
3. močnejša krvavitev po oralno-kirurškem posegu, ki se sama ne ustavi po določenem času,
4. poškodbe (poškodba v področju zgornje in spodnje čeljusti oz. ustne votline).

Pripravil/-a: Sandra Nartnik

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2020. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.