Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Obvestila
Spremenjen delovni čas Lekarne Dobrova
Datum objave: 24.3.2020

 

Spremenjen delovni čas Lekarne Dobrova:

 

Od srede, 25. 3. 2020 dalje je spremenjen obratovalni čas Lekarne Dobrova od ponedeljka do petka, od 08:00 do 18:00, in v soboto, od 07:30 do 12:00.

 

 

Ostala obvestila lekarne ostajajo nespremenjena:

Možnost naročanja zdravil na recept, brez recepta in medicinskih pripomočkov v občini Dobrova - Polhov Gradec zaradi pandemije Covid-19 preko SMS na številko 070 304 606

 

Lekarna Dobrova je za občanke in občane Dobrova – Polhov Gradec, ki ne morete ali ne smete zapustiti stanovanja ter si preko pomoči sorodnikov, prijateljev, znancev ne morete zagotoviti zdravil, odprla posebno mobilno telefonsko številko, ki je namenjena samo za naročilo zdravil na recept, brez recepta in medicinske pripomočke. 

 

Zaradi trenutno močno povečanega obiska lekarne, naprošamo vse občane, če je le možno, naj nas NE kličejo na številko, ampak za naročilo zdravil pošljejo SMS sporočilo opremljeno z naslednjimi podatki:

  • Imenom in priimkom

  • Naslovom in krajem stalnega prebivališča (po možnosti tudi poštno številko),

  • Devetmestno (9-mestno) številko zdravstvenega zavarovanja, katera je napisana nad imenom in priimkom na vaši kartici zdravstvenega zavarovanja. V kolikor vam je lažje, lahko tudi pošljete sliko svoje kartice zdravstvenega zavarovanja.

  • Opozorite nas ali želite zdravila na recepte ali medicinske pripomočke na naročilnico (plenice, lističe za merjenje krvnega sladkorja, igle, lancete,...).

  • Postavite morebitno vprašanje o uporabi zdravila.

V kolikor vaše sporočilo ne bo vsebovalo vseh zgoraj navedenih podatkov, žal ne bo obravnavano. Rezervacij oziroma naročil za maske, razkužila, kozmetiko in podobno na to številko NE sprejemajo.

Takoj, ko bo mogoče, vam bodo odgovorili oziroma vas poklicali in se dogovorili glede priprave in prevzema zdravil. 

Občankam in občanom, ki ne morete ali ne smete zapustiti stanovanja ter si preko pomoči sorodnikov, prijateljev, znancev ne morete zagotoviti zdravil, vam bo le-to s pomočjo pripadnikov civilne zaščite in prostovoljcev dostavljeno na dom.

Zaradi težav z gotovino se priporoča kartično oz. negotovinsko plačevanje ali pa imejte pripravljeno vsaj nekaj drobiža.

Mobilna številka za SMS naročila v lekarno je 070 304 606. Na številki bodo prednostno obravnavana SMS sporočila občanov občine Dobrova - Polhov Gradec.

Prosimo, da na številko ne kličete ali pošiljate vprašanj glede odpiralnega časa, zaloge zdravil, razkužil, mask in podobno, saj je trenutno obisk v lekarni močno povečan 

Dodatno obvestilo:

Od 13. marca 2020 od 19. ure dalje lahko izvajalec lekarniške dejavnosti skladno z odredbo o omejitvi izdaje zdravil izda zdravilo na recept v količini, ki ustreza zdravljenju bolnika za obdobje enega meseca, zdravilo brez recepta pa v količini enega pakiranja na osebo.

Lekarna Dobrova 

 Odredba Ministrtva za zdravje (77 kB)

Pripravil/-a: Simona Kostrevc

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2020. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.