Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Obvestila
Zdravi v novo leto
Datum objave: 5.12.2019

Občina Dobrova-Polhov Gradec je v sodelovanju z referenčno ambulanto ter Deželo zelišč dvakrat organizirala brezplačni preventivni dogodek, ki je potekal v Polhovem Gradcu v ponedeljek, 25. 11., in na Dobrovi v sredo, 4. 12. 2019. Občani so na dogodku lahko brezplačno in hitro preverili, kako zdravi so sodeč po dveh parametrih višini sladkorja v krvi ter pritisku. Diplomirana medicinska sestra Martina Dolinar, ki v obeh referenčnih ambulantah v občini skrbi za spremljanje razvoja kroničnih boleznih pri rizičnih pacientih ter izvajanje različnih preventivnih dejavnosti, je po meritvi obiskovalcem svetovala tudi to, kako naj postopajo naprej ter v katerem primeru naj se oglasijo pri svojem izbranem splošnem zdravniku oziroma v referenčni ambulanti, kamor so z namenom preprečevanja oz. zgodnjega odkrivanja bolezni vabljeni vsi občani starejši od 30 let, opredeljeni v ambulantah Polhov Gradec in Dobrova.

Sočasno pa je poleg merjenja potekalo tudi predavanje Margite Vehar, ki je znanje utelešeno v Deželi zelišč, posredovala obiskovalcem dogodka. Predstavila je naravne načine za lajšanje najrazličnejših zdravstvenih težav, s posebnim poudarkom prav na nižanju sladkorja v krvi ter uravnavanju pritiska. Tako smo bili opomnjeni, da se veliko zdravil skriva na našem vrtu, ne le v bližnji lekarni. V glavni vlogi sta se zaradi njunih zdravilnih učinkovin znašla vsem poznana in dostopna česen in čebula. Obiskovalci so prejeli veliko nasvetov, kako za svoje zdravje poskrbeti sam, ter številne recepte za pripravo najrazličnejših tinktur, napitkov ter mešanic iz domačih zelišč in rastlin.

Dogodka sta poskrbela, da so občani na novo spodbujeni k skrbi za lastno zdravje. V prazničnem času, ko se od leta poslavljamo v družbi bogate hrane, je to še kako pomembno. 

Zapisal: Lucija Rus 

 

Pripravil/-a: Sandra Nartnik

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2020. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.