Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Delo občinske uprave
Vstop v praznični december
Datum objave: 5.12.2019

S prazničnim prižigom lučk je župan skupaj z ravnateljico in polhograjskimi osnovnošolci v petek, 29. novembra 2019, svetlobo poslal iz Polhovega Gradca na več kontinentov in v več držav sveta.

Polhograjska graščina je v sodelovanju z Osnovno šolo Polhov Gradec, Muzejem pošte in telekomunikacij ter Knjižnico Polhov Gradec tudi letos pripravila čaroben vstop v praznični mesec december. Tematika letošnje poslikave lampijonov, ki krasijo grajski park, je okoljevarstvo. Osnovna šola Polhov Gradec je namreč ena najbolj aktivnih ENO šol, kjer z najrazličnejšimi projekti sledijo skupnemu sporočilu: "Vsi skupaj zmoremo vse in vse to darujemo Zemlji." V tej luči se je odvijal tudi program ob prižigu lučk. Zbrane je v imenu organizatorjev sprva prijazno pozdravila Nina Slana, nato pa besedo predala otrokom in Darinki Orel. Z nagovorom: "Spoštovani otroci Zemlje," je pozdravila zbrano množico ter poudarila, da smo lahko letos posebej ponosni, saj bo s prižigom lučk svetloba šla od nas v svet. V nadvse poučnem programu, ki so ga bogatile izbrane recitacije, ples in pesem, je obiskovalce pozdravil tudi župan Franc Setnikar. Ta ni mogel mimo zahvale in pohvale učencem ter učiteljem za skrb in trud, ki ga namenjajo okolju v katerem živimo, misel pa je zaključil s prazničnim voščilom in povabilom na skupen prižig lučk. Župan, ravnateljica ter številni otroci so iztegnili roke ter pritisnili na stikalo ter skupaj svetlobo ponesli v svet.

Čarobnost v polhograjski graščini in parku se je nadaljevala še ves vikend, saj so v okviru tradicionalnega Miklavževega sejma tam potekale številne praznične delavnice, predstave za otroke in seveda stojnice domačih in tujih razstavljavcev.

Zapisala: Nadja Prosen Verbič

Pripravil/-a: Sandra Nartnik

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2020. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.