Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Delo občinske uprave
Urejene zunanje površine OŠ Polhov Gradec
Datum objave: 15.11.2019

Z velikim veseljem in ponosom predajamo v uporabo vsem ljubiteljem športa, krajanom Polhovega Gradca, predvsem pa otrokom osnovne šole in vrtca, ta veličastni športni objekt. V sklopu projekta je bilo urejenih 6.000 m2 površin, od tega 4.000 m2 športnih in zelenih površin in 2.000 m2 prometnih površin. Za servisne prostore za zbiranje odpadkov in kotlovnico je bilo namenjenih 140 m2.

Glavni projektant projekta je Igor Jurkovnik iz podjetja Arheja d.o.o., projektant zaščite brežin pa podjetje Geoportal d.o.o.. Glavni izvajalec gradbenih del je bilo gradbeno podjetje EURO GRAD d.o.o.. Vrednost gradbene pogodbe je znašala preko 1 mio EUR. Nadzor je opravljal Aleš Vojska. 

Športni del je izveden v dveh višinskih nivojih, kjer bo možno izvajati športne igre z žogo, mali nogomet oziroma rokomet, košarko in odbojko na mivki. Osrednji del obkroža atletska steza s tremi progami s 100 m stezo za šprint. V sklopu športnih aktivnost je izvedeno tekmovališče za skok v daljino in prostor za suvanje krogle, za najmlajše pa je predviden prostor za postavitev otroških igral. 

Prometne površine obsegajo ureditev križnega prometa in parkirišč ter prostor za kolesarnico. V sklopu projekta je bil zgrajen tudi prostor za kotlovnico in zbiranje odpadkov. Zgradba ima ozelenjeno ravno streho, ob njej pa je zasajena drevesnica.

Gradnja objekta je potekala v izredno nestabilni zemljini, v zelo zahtevnih geoloških pogojih, pretežno v permokarbonskem sloju, zato je bilo potrebno za stabilizacijo pobočja izdelati 58 armiranobetonskih pilotov dolžine preko 11 m s sidranjem v zaledno pobočje z jeklenimi prednapetimi trajnimi vrvnimi sidri in pilotno steno višine 5 m. Za premoščanje višinskih razlik so bili vzdolž celega igrišča izdelani oporni zidovi v dveh nivojih. Odvodnjavanje zalednih vod, ki pomaga k stabilnosti pobočja, je izvedeno z mrežo podzemnih drenaž. Utrjene površine igrišč so izvedene z dvoslojnim asfaltom, na atletski stezi pa je položen športni gumeni tartanski sloj. Novo zasajena trava je že potrebna prve košnje, spomladi pa bodo ozelenela številna posajena drevesa, pokrovne rastline pa bodo kmalu prekrile zemeljske brežine.   

Z izgradnjo tega objekta so dani pogoji za izvajanje športnih in družabnih prireditev. Upamo lahko, da bodo športna igrišča pri otrocih, mladini in tudi pri tistih v zrelejših letih, vzbudila veselje do gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.  

Pripravil/-a: Sandra Nartnik

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2020. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.