Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Obvestila
Z evropskimi sredstvi do dodatne sirene za javno alarmiranje na Dobrovi
Datum objave: 12.11.2019

Na pobudo Uprave RS za zaščito in reševanje (URSZR) bo v prihodnjih tednih v občini Dobrova-Polhov Gradec nameščena nova sirena za javno alarmiranje. URSZR si v okviru projekta, ki skrbi za uresničevanje programa za izvajanje evropske kohezijske politike, prizadeva za namestitev dodatnih siren na poplavno ogroženih območjih z namenom izboljšanja sistema obveščanja v primeru izrednih dogodkov.
Med poplavno ogrožena območja spada tudi del naše občine. Projekt rešuje tudi problematiko na Dobrovi, kjer se v osrednjem delu naselja sirena sicer že nahaja, zahodnega dela pa trenutno zvočno še ne pokriva sirena za javno alarmiranje.
Nova sirena, ki bo poskrbela za nadgraditev sistema javnega alarmiranja v občini, bo nameščena na Horjulski cesti, v neposredni bližini avtobusne postaje Pri Vodomet in sicer na drogu javne razsvetljave. Sirena se bo pridružila že desetim obstoječim sirenam v občini, ki se nahajajo na gasilskih domovih v Butajnovi, Podsmreki, Brezju, Dvoru, Polhovem Gradcu, Črnem Vrhu, Zalogu, Šentjoštu, na Hruševem ter, že omenjeno, na Dobrovi. Pomen siren ni zanemarljiv, saj v primeru bližajoče se nevarnosti (poplave, večjega požara, ekološke nesreče, vojaškega napada in drugih nevarnosti) poskrbijo za hitro obveščanje občanov ter jim posledično omogočijo takojšnje ukrepanje. Učinkovit sistem javnega alarmiranja, za izboljšanje katerega si bo občina še naprej prizadevala, je pomemben dejavnik varne in ozaveščene skupnosti. Kljub temu pa upamo, da bomo zvok sirene slišali le vsako prvo soboto v mesecu ob 12. uri, ko je njihovo delovanje preizkušeno.

Pripravil/-a: Mateja Tavčar

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2020. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.