Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Delo občinske uprave
Sporazum o sodelovanju pri skupnem projektu EPK
Datum objave: 25.9.2019

Občina Dobrova-Polhov Gradec je ena od šestindvajsetih občin Ljubljanske urbane regije, ki sodeluje pri kandidaturi mesta Ljubljana za naslov Evropske prestolnice kulture za leto 2025! 

 

Več o kandidaturi preberite  https://www.ljubljana.si/ljepk25/ oziroma na FB strani: https://www.facebook.com/Ljubljana2025/

Evropska prestolnica kulture je najpomembnejša pobuda Evropske unije na področju kulture, ki je izrazito usmerjena v razvoj in preboje, s katerimi se trajno zvišuje kakovost življenja v regiji. To pomeni, da ne gre zgolj za umetniške in kulturne projekte, temveč za širok spekter področij, s katerimi je kultura tako ali drugače povezana: znanost, izobraževanje, sociala, okolje, gospodarstvo, turizem itd. Prav zato smo se v Ljubljani odločili, da v proces oblikovanja kandidature vključimo kar najširši nabor deležnikov.

Povabilo je odprto do 14. oktobra 2019, v celoti si ga lahko ogledate na spletni strani https://www.ljubljana.si/sl/moja-ljubljana/kultura-v-ljubljani/ljepk25/. 
 

V času povabila pripravljamo nekaj dogodkov, na katerih bomo govorili o razvojnih prioritetah mesta, regije in države, na katera lahko odgovarja Ljubljana Evropska prestolnica kulture 2025:

•             četrtek, 26. september, ob 10. uri, Komuna – Kino Šiška, Kako se lahko NVO vključijo v kandidaturo Ljubljane za EPK 2025?

•             petek, 27. september, ob 10. uri, Mestni muzej, Javni zavodi: zakaj je LJEPK 2025 priložnost za nove začetke?

•             četrtek, 3. oktober, ob 16. uri, Mladi zmaji, Mladinski center Črnuče, MLADI V KREATIVNI AKCIJI, Viharjenje idej za Ljubljano Evropsko prestolnico kulture 2025

•             torek, 8. oktober, ob 13.30 uri, Kinodvor: Izzivi in priložnosti kulturno umetnostne vzgoje z LJEPK 2025

Sprejmite izziv LJEPK 2025 in razmišljajte izven utečenih okvirjev!

 

Pri kandidaturi za evropsko prestolnico kulture 2025 sodeluje celotna regija


Kandidatura Ljubljane za naziv Evropska prestolnica kulture 2025 ima široko in močno podporo ter trdno zavezo vseh občin Ljubljanske urbane regije. Župani 26 občin regije so 13. septembra 2019 podpisali Sporazum o sodelovanju pri skupnem projektu kandidature Mestne občine Ljubljana za naziv Evropska prestolnica kulture 2025, ki je rezultat odličnega sodelovanja in povezanosti županov Ljubljanske urbane regije.

Podpisani sporazum je temeljni kamen prvega stebra Evropske kulturne prestolnice, uspešna izvedba projekta pa bo imela dolgoročen pozitiven učinek na razvoj celotne regije, tako na razvoj kulture kot tudi na razvoj drugih področij, ki so tesno povezana s kulturo.

 

 190913_podpis sporazuma o sodelovanju pri projektu epk_nrovan_042.jpg (5,3 MB)
 190913_podpis sporazuma o sodelovanju pri projektu epk_nrovan_049.jpg (5,5 MB)

Pripravil/-a: Sandra Nartnik

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2019. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.