Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Delo občinske uprave
Otvoritev del na Hruševem
Datum objave: 16.9.2019

Na območju Sela, v kraju Hruševo, so bili prebivalci v letošnjem letu deležni mnogih pridobitev – plinovoda, javne razsvetljave, kabelske kanalizacije, obnovljenih cest. Zato so izkazali interes in v četrtek, 12. septembra, skupaj z občino pripravili slovesno otvoritev.

Na njej je spregovoril župan Franc Setnikar, ki se je ob tej priložnosti zahvalil vsem izvajalcem za odlično opravljeno delo, krajanom za strpno prenašanje razmer ob samih izvedbah, zaposlenim v občinski upravi za spremljanje in koordinacijo ter vsem posameznikom, ki so pripomogli k uspešnemu zaključku del. Ob tem je dodal, da ga žalosti le to, da se skupaj s projektom ni uspelo zagotoviti tudi poti za pešce. Povedal je, da se investicijo načrtuje peljati naprej v enakem obsegu storitev, če le bodo ljudje imeli voljo in pripravljenost za skupen cilj. Sledil je simboličen prerez traku, pri katerem so sodelovali župan Franc Setnikar, predsednik KS Dobrova Franc Smrtnik ter predsednik vaške skupnosti Janez Rozman.
Gre za otvoritev del, ki so bila izvedena v sklopu projekta celostne prenove infrastrukture, s katerim občina nadaljuje. Celotna investicija je štela več kot 157.500 evrov, za to pa je bilo na novo asfaltiranega 530 metrov cestišča, postavljen je nov oporni zid ob vodotoku s spremljajočo varnostno ograjo, v delu 680 metrov je položen tudi plinovod in na novo postavljena javna razsvetljava, nova kabelska kanalizacija pa omogoča priklop v dolžini 300 metrov.

Besedilo in fotografija: Nadja Prosen Verbič

 otvoritevhruševo1.jpg (291 kB)

Pripravil/-a: Sandra Nartnik

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2020. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.