Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Opozorila
Varnost na cesti ob začetku novega šolskega leta
Datum objave: 26.8.2019
Za boljšo varnost bo Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v prvih dveh tednih šolskega pouka poskrbel, da bo na ključnih izpostavljenih mestih v okolici šol organizirano varovanje otrok na šolskih poteh. Otroke na šolskih poteh bodo spremljali delavci Policije, redarji MIRED-a, člani društva upokojencev in gasilci prostovoljnih gasilskih društev. Predstavniki Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu bodo sodelovali na prvih roditeljskih sestankih.
 
Za dodatno opozarjanje voznikov na nevarnejša mesta, kjer učenci v večjem številu hodijo v šolo, bodo stale dodatne opozorilne table ŠOLSKA POT in triopan prometni znaki ''Šolska pot''. Opozorilne table in triopan prometni znaki bodo na dogovorjenih lokacijah stali prvi mesec šolskega pouka. Na dodatno previdnost bodo v septembru vozniki opozorjeni tudi s transparentom in plakatom ŠOLSKA POT.
 
MIRED bo v prvih dveh tednih meseca septembra 2019, od 2. 9. 2019 pa do 13. 9. 2019, izvedlo preventivno akcijo Varna šolska pot. Ob tem bodo redarji poskrbeli za preventivne dejavnosti v bližini vrtcev in osnovnih šol. Akcije so bodo izvajale v jutranjem času, od 7.00 do 9.00 in v popoldanskem času, od 12.00 do 15.00.
 
V času izvajanja preventivnih akciji je prioriteta na skrbi za pretočen, varen in neoviran promet  v okolici vrtcev in osnovnih šol, skrb za varovanje otrok v prometu ter preprečevanje in tudi sankcioniranje kršiteljev določil, predvsem:
- 33. člen ZPrCP (varnostni pas),
 - 35. člen ZPrCP (prepoved uporabe naprav ali opreme, ki zmanjšujejo voznikovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanje vozila),
- 7. člen ZPrCP (odgovornost staršev, skrbnikov oziroma rejnikov),
- 39. člen ZOUTPI (prepoved kajenja v vozilu ob navzočnosti mladoletnih oseb)
ter drugih določil iz pristojnosti občinskega redarstva.

 

SPVCP Občina Dobrova-Polhov Gradec

 nc oglas solska pot- tisk.pdf (132 kB)

Pripravil/-a: Sandra Nartnik

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2019. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.