Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Obvestila
Nova zdravnica na Dobrovi: Biti družinski zdravnik na podeželju bo poseben čar
Datum objave: 20.11.2018

Občini je v letošnjem letu uspelo pridobiti dodatno koncesijo tudi za opravljanje javne službe na področju medicine. V decembru tako na območju Dobrove delo družinske zdravnice začenja opravljati Neli Grosek, dr. med. spec.

Neli Grosek prihaja iz Dobrove, je žena in mati štirih otrok. Poklic zdravnice opravlja 15 let. Svoje strokovno znanje je sprva kalila v Univerzitetnem kliničnem centru, zadnjih deset let je bila zaposlena v Zdravstvenem domu Vič. Leta 2013 je postala specialistka družinske medicine, od tedaj pa opravlja tudi tedensko diabetološko ambulanto na Rudniku. S 1. 12. 2018 pa se podaja na pot zasebnega zdravnika koncesionarja. "Vedno sem si želela imeti svojo ambulanto, in to na podeželju. Delo tu je drugačno kot v mestu, ljudje so bolj spoštljivi, preprosti in hvaležni, predvsem pa dajo več na tvoje mnenje, zato se veselim novega koraka," pravi.
Ambulanto družinske medicine si bosta z zdravnico Zvezdano Jablanov sprva delili, pri čemer se urnik slednje ne bo spreminjal. Obe pa se zavedata, da bo prostorsko stisko potrebno čim prej rešiti. Nova zdravnica se bo razmeram tako morala prilagoditi, zato bo svoje paciente sprejemala ob ponedeljkih in torkih dopoldan in sredah ter četrtkih popoldan, petke pa bosta delali obe dopoldan.

Bojazni, da se njena ambulanta ne bo hitro napolnila ni. Njeni trenutni pacienti, tudi občani Občine Dobrova –Polhov Gradec, pohvalijo njeno strokovnost in čut do pacienta, kar podkrepi tudi sama, ko pove: "Osebni zdravnik ni le specialist, ki človeku predpiše zdravila in določi diagnozo, vse bolj je pomembno, da človeku prisluhne in mu pokaže, da mu ni vseeno zanj. Vse več ljudi se srečuje z različnimi stiskami in ti potrebujejo zgolj par lepih besed."

Ambulanta družinske medicini Neli Grosek, dr. med. spec. družinske medicine se bo odprla s ponedeljkom, 17. 12. 2018. Naročanje bo mogoče telefonsko ali preko elektronske pošte info@grosek.net.

Nadja Prosen Verbič

Pripravil/-a: Sandra Nartnik

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2019. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.