Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Obvestila
Elektro Ljubljana d.d.,menjava poškodovane drogove na 110 kV daljnovodu
Datum objave: 14.11.2018

Občina Dobrova- Polhov Gradec obvešča, da na območju občine Dobrova- Polhov Gradec podjetje Elektro Ljubljana d.d. izvaja menjavo poškodovanih drogov na 110 kV daljnovodu.

Podjetje Elektro Ljubljana d.d. je na javnem razpisu, ki je potekal letos poleti, izbral izvajalca za zamenjavo poškodovanih stebrov na 110 kV daljnovodu na trasi Kleče – Vrhnika in Kleče – Logatec. Pogovarjali smo se s predstavnikom Elektra Ljubljane, g. Marjanom Drolcem, ki je  povedal, da se dela izvajajo v skladu projektom prenove, tehnične karakteristike daljnovoda pa ostajajo enake, kar pomeni, da se napetostni nivo (kV) ne povečuje. Dela bodo potekala predvidoma do konca leta. Na območju občine Dobrova-Polhov Gradec bodo zamenjali tri dotrajane stebre in sicer enega v Brezju nad Škofovo žago in dva na Dobrovi, v območju nad cerkvijo. Lastnike zemljišč so o nameravanih delih obveščali že spomladi, v bodoče pa bodo o nameravanih delih predhodno obveščali tudi občino. Povedal je še, da navedena dela niso v ničemer povezana s projektom Elesa,  o katerem je bilo že veliko javnih polemik v preteklem obdobju. Na spletni strani družbe Eles (objavljeno 21.6.2017) je objavljena novica, da je projekt prehoda 220 kV omrežja na 400 kV Beričevo-Divača začasno zaustavljen, zaradi nasprotovanja občin, preko območja katerih naj bi potekala nova trasa.

Dodatne informacije in pojasnila lahko dobite preko elektronskega naslova uradne osebe Elektro Ljubljana: marjan.drolc@elektro-ljubljana.si.

Pripravil/-a: Mojca Sečnik

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2019. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.