Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Delo občinske uprave
Spremembe in dopolnitve prostorskega akta občine sprejete
Datum objave: 12.11.2018

Občinski svet je na zadnji seji pred iztekom sedanjega mandata sprejel dolgo pričakovane spremembe in dopolnitve Občinskega prostorskega načrta.
Podjetnikom, ki že več let čakajo, da svojo dejavnost razširijo, je s tem aktom dana možnost širitev in razvoja podjetništva v domači občini. Prav tako je več kot 250 lastnikom stavb omogočeno, da bodo lahko pridobili gradbeno dovoljenje bodisi za legalizacijo ali adaptacijo stavb.
Od vseh pobud (315), ki so zajemale 502 posegov, jih je 95% dobilo pozitivno mnenje nosilcev urejanja prostora.
Občina je uspela na Dobrovi zagotoviti zaokrožitev jedra naselja in s tem možnost dopolnjevanja funkcij občinskega središča vzhodno od obstoječega jedra, za razvoj trgovsko storitvenih in obstoječih uspešnih poslovno proizvodnih dejavnosti se zagotavljajo tudi manjše površine v naseljih Gabrje, Podsmreka, Šentjošt nad Horjulom, Šujica (dolgoročno) in drugje.
V hribovitih predelih nad Osredkom pri Dobrovi proti Katarini in pri Butajnovi se v sklopu razvoja turizma in rekreacije v odprtem prostoru kvalitetne krajine Polhograjskega hribovja v OPN načrtuje ureditev adrenalinskih parkov in spremljajočih dejavnosti, na območju »Zdešarjeve« grape na pol poti med Dobrovo in Brezjem pri Dobrovi pa ureditev športno rekreacijskega in turističnega centra.
Načrtuje se tudi cca. 20 posegov za razvoj kmetijske dejavnosti (posodobitev oziroma gradnja hleva, selitev kmetije, gradnja stanovanjske hiše za naslednika/co, uvedba dopolnilne dejavnosti na kmetiji, prerazporeditev stavbnih zemljišč).
Več o vsebini sprememb in dopolnitev prostorskega akta občine si lahko preberete na spletnem portalu MojaObcina.si in v prihodnji številki Našega časopisa.

Občinska uprava

Pripravil/-a: Mateja Tavčar

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2019. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.