Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Obvestila
OBVESTILO VOLIVCEM O POSEBNIH NAČINIH GLASOVANJA NA LOKALNIH VOLITVAH
Datum objave: 6.11.2018

Predčasnega glasovanja se lahko udeležijo volivci, ki bodo na dan volitev odsotni iz kraja stalnega prebivališča, kjer so vpisani v volilni imenik. Volišče za predčasno glasovanje bo vzpostavljeno v stavbi Občine Dobrova-Polhov Gradec, Stara cesta 13, Dobrova, odprto pa bo:

  • v torek, 13. novembra 2018, od 7.00 do 19.00
  • v sredo, 14. novembra 2018, od 7.00 do 19.00

Volivci naj ob predčasnem glasovanju predložijo osebni dokument, zaželeno pa je še obvestilo o glasovanju.

Glasovanje po pošti je namenjeno volivcem v priporu ali zavodu za prestajanje kazni, volivcem na zdravljenju v bolnišnici oz. zdravilišču ali v socialnovarstvenem zavodu za institucionalno varstvo (npr. domu za starejše občane), volivcem s priznanim statusom invalida ter volilnim upravičencem, ki so poklicni pripadniki Slovenske vojske ali Policije in so na dan glasovanja zaradi službenih razlogov odsotni iz kraja stalnega prebivališča.

Volivci, ki želijo glasovati po pošti, morajo Občinski volilni komisiji (OVK) Občine Dobrova-Polhov Gradec, Stara cesta 13, 1356 Dobrova najkasneje deset (10) dni pred dnevom glasovanja, tj. do vključno srede, 7. novembra, poslati zahtevek za tak način glasovanja, v katerem morajo navesti svoje ime in priimek ter naslov, na katerega naj jim OVK pošlje volilno gradivo.

Z željo za glasovanje na domu pa morajo najkasneje tri (3) dni pred dnevom glasovanja, tj. do vključno srede, 14. novembra, OVK Občine Dobrova-Polhov Gradec, Stara cesta 13, 1356 Dobrova seznaniti volivci, ki se zaradi bolezni na dan glasovanja ne morejo osebno zglasiti na volišču, kjer so vpisani v volilni imenik. V tem primeru lahko glasujejo na svojem domu pred volilnim odborom.

http://www.dobrova-polhovgradec.si/vsebina.asp?doc=290

 

Pripravil/-a: Tadeja Plestenjak

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2018. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.