Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Delo občinske uprave
Nov prikazovalnik hitrosti VI VOZITE
Datum objave: 7.8.2018
Občina Dobrova-Polhov Gradec bo v sklopu projekta Skupaj za večjo varnost – prikazovalniki hitrosti »Vi vozite« postavila prikazovalnik v naselju Polhov Gradec (iz smeri Briše pri Polhovem Gradcu).
 
Na razpisu, ki ga je Agencija za varnost prometa objavila v mesecu juniju, je izbranih 24 slovenskih občin (med njimi tudi Občina Dobrova-Polhov Gradec), ki bodo prejele v 10-mesečni brezplačni najem prikazovalnike hitrosti.
 
Javna agencija RS za varnost prometa je v mesecu juniju 2018 že osmo leto zapored pripravila razpis, na katerem se lokalne skupnosti potegujejo za brezplačni najem prikazovalnikov hitrosti. Tudi tokrat sta z agencijo sodelovali podjetji Intermatic d.o.o. in Sipronika d.o.o., ki sta prav tako v brezplačno uporabo prispevali prikazovalnike hitrosti.
 
V Občini Dobrova-Polhov Gradec se bo prikazovalnik hitrosti montiral iz smeri Ljubljanica ob vstopu v naselje Polhov Gradec, na regionalni cesti R3-641 1369 Ljubljanica-Ljubljana (Dolgi most), na stacionaži 8442 km (v neposredni bližini gasilskega doma). S tem želi občina zagotoviti večjo prometno varnost za vse udeležence v prometu, saj bo prikazovalnik hitrosti opozarjal voznike na prekoračitev hitrosti.
 
Povezava na objavo na spletni strani Agencije RS za varnost prometa: https://www.avp-rs.si/prikazovalniki-hitrosti-v-24-slovenskih-obcin/
 

Pripravil/-a: Simona Kostrevc

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2018. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.