Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Delo občinske uprave
V novem proračunu tudi sredstva za gradnjo kolesarskega omrežja
Datum objave: 5.4.2018

Konec lanskega leta je Občina Dobrova - Polhov Gradec z Ministrstvom za infrastrukturo podpisala Dogovor o sodelovanju pri urejanju in gradnji Barjanskega kolesarskega omrežja, ki je projekt državnega in regijskega pomena.

Poleg naše so ga podpisale tudi občine Vrhnika, Borovnica, Brezovica, Ig, Škofljica in Horjul, skozi katere bo trasa prav tako potekala. Podpisan Dokument identifikacije investicijskega projekta natančneje analizira in opredeljuje variante, ki skupno načrtujejo kar dobrih 108 kilometrov kolesarskih povezav, od tega se na območju Občine Dobrova- Polhov Gradec predvideva izgradnja skoraj 40 kilometrov.

Celotna vrednost investicije se ocenjuje na okoli 20 milijonov EUR, od tega bo Ministrstvo za infrastrukturo prispevalo 13,5 milijona EUR, občine pa skupaj 6,5 milijona EUR, in sicer bo občina Dobrova- Polhov Gradec prispevala okoli 1,7 milijona EUR od skupnih nekaj manj kot 6 milijona EUR, ki se predvideva za to območje.

Prva sredstva se nameravajo porabiti že iz letošnjega občinskega proračuna, saj je občina na podlagi podpisanega dogovora že pričela pripravljati osnovne podlage za načrtovanje in gradnjo. Projekt se bo izvajal fazno po odsekih in bo predvidoma zaključen v letu 2025. Več o tem pa si lahko preberete v Našem časopisu.

 Zemljevid poti (406 kB)

Pripravil/-a: Helena Čuk

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2018. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.