Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Delo občinske uprave
Zaključek delavnic Zdravje na vsakem koraku
Datum objave: 6.3.2018

V prostorih športne dvorane Dobrova je 17. februarja potekala zaključna delavnica projekta Zdravje na vsakem koraku, v sklopu katerega je občina skupaj z zunanjimi sodelavci izvedla niz dvanajstih brezplačnih delavnic ter preko njih poskrbela za promocijo zdravega življenjskega sloga.

Zadnjo delavnico je oblikovala Katja Simić, diplomirana dietetičarka, ustanoviteljica Dietetik priporoča, sicer pa dolgoletna plesna pedagoginja in predavateljica, ki je zbranim spregovorila na temo Ohranjanje vitalnosti v zrelem obdobju. Dejstvo je, da se telo z leti spreminja in z njim tudi njegove potrebe. Pri tem je dejala, da je z leti potrebno obroke zmanjšati in povečati njihovo število. Navzočim je postregla z uporabnimi in konkretnimi nasveti, tudi za pripravo jedilnikov. Dejala je, da mora biti hrana, ki jo uživajo varna, raznolika in čim bolj pisana – jedi na krožniku naj vsebujejo vse barve semaforja, predvsem pa je potrebno jesti za naprej in ne za nazaj. Zdrave in okusne pripravke je bilo mogoče tudi okusiti, za udeležence so jih namreč lično pripravili v gostilni Dobnikar.

V času zaključne delavnice je bilo poskrbljeno tudi za otroke, saj so se v športni dvorani vzporedno odvijale športne in kreativne delavnice zanje. Otroci so ustvarjali lovilec sanj, igrali različne športne igre, najbolj pa jih je privlačila poslikava obraza z obraznimi barvami.

Ob koncu je zbrane pozdravil tudi župan Franc Setnikar, ki je stalnim udeležencem podelil priznanja ter spomin na pridno udeleževanje delavnic Zdravje na vsakem koraku.
 Slika 1 (259 kB)
 Slika 2 (225 kB)
 Slika 3 (222 kB)

Pripravil/-a: Simona Kostrevc

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2018. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.