Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Obvestila
Počastili občinski in državni praznik ter podelili priznanja občine
Datum objave: 3.7.2017

V večnamenski športni dvorani pri Osnovni šoli Polhov Gradec je v petek, 23. junija, potekala slovesnost, s katero je občina Dobrova – Polhov Gradec obeležila občinski praznik, dan državnosti ter podelila priznanja in grbe najbolj zaslužnim občanom.

Župan Franc Setnikar se je v prazničnem nagovoru spomnil nekaterih uspehov, ki so jih v preteklem letu dosegli. Eden izmed teh je prav gotovo pridobitev bronastega znaka Slovenia Green Destination, ki priča o tem, da je lepota naših krajev prepoznana tudi širše. Vsem zbranim je čestital ob skupnem občinskem prazniku in dnevu državnosti, posebno pozornost pa namenil prejemnikom letošnjih občinskih priznanj. Priznanje občine za izkazano prizadevnost na različnih področjih delovanja so prejeli: Ekipa pionirk PGD Dvor, Boris Koritnik, Marjan Pograjc, Marjeta Stanovnik, Klemen Zibelnik in posthumno Valentina Oven. Podeljena sta bila tudi dva srebrna grba občine, in sicer Aniti Kobe za pomembne dosežke na področju ohranjanja kulturne dediščine in aktivnega kulturnega udejstvovanja s folklorno skupino Grof Blagaj ter kot spodbudo za nadaljnje delo ter Antonu Tomšiču za pomembne dosežke na področju društvene dejavnosti v občini, za vsestransko delo ter kot spodbudo za nadaljnje delo.

Kulturno bogat program so oblikovali številni nastopajoči, kulturni ustvarjalci iz občine, ki so skupaj z nadvse prijetno povezovalko večera Bernardo Žarn zbranim pričarali zares lep praznični večer, tega pa je s spodbudnim voščilom: "Naj živi naša domovina, prelepa Slovenija," ob koncu kronal še sam presvetli grof Blagaj.

 Slovesnost ob občinskem in državnem prazniku (92 kB)

Pripravil/-a: Mateja Tavčar

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2019. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.