Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Delo občinske uprave
Obeležitev občinskega ter državnega praznika
Datum objave: 4.7.2016

V petek, 24. junija, je v parku Polhograjske graščine potekala slovesna prireditev ob občinskem prazniku občine Dobrova – Polhov Gradec in Dnevu državnosti Republike Slovenije, na kateri je župan Franc Setnikar podelil tudi občinska priznanja.

S slovensko in evropsko himno ter dvigom slovenske zastave se je v zelenem objemu grajskega parka pričela slovesnost, s katero je občina Dobrova – Polhov Gradec letos obeležila praznovanje.

Zbrani množici občanov in občank je ob občinskem in državnem prazniku voščil župan Franc Setnikar. Zaželel jim je naj bodo veseli in  ponosni na to, da so del občine in države, ki sta, kljub svoji mladosti, dosegli že veliko pomembnih odločitev in korakov, skupaj pa bodo lahko dosegli še veliko več.

Trije občani, ki so s svojim prizadevnim delom pomagali k razvoju različnih področij v občin, so iz rok župana prejeli še posebno čestitko in priznanje. Priznanje občine za posebno prizadevnost na področju javnega in društvenega življenja v občini sta prejela Franci Ciuha in Franci Železnik, Tatjana Trontelj pa je bila dobitnica bronastega grba občine, in sicer za pomembne dosežke na področju ohranjanja čipkarstva in aktivnega splošnega kulturnega delovanja ter kot spodbudo za nadaljnje delo.

Poseben pečat prazniku pa je dodala čudovita zgodba o prijateljstvu, ki so jo v obliki muzikala zaigrali in odpeli domači ustvarjalci. Prav tako so se, poleg voditeljev Milene Novak in Pavla Ravnohriba, pod soustvarjalce letošnje občinske prireditve podpisali še številni drugi pomembni kamenčki v mozaiku tega čudovitega poletnega večera.

Zapisala Nadja Prosen Verbič

 občinski2016_splet5.jpg (145 kB)
 občinski2016_splet6.jpg (136 kB)

Pripravil/-a: Sandra Nartnik

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2018. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.