Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Delo občinske uprave
Vladni in lokalni predstavniki na parketu dobrovske športne dvorane
Datum objave: 11.5.2016

Včeraj sta se v športni dvorani Dobrova, v okviru vladnega obiska v Osrednjeslovenski regiji, na košarkarski tekmi pomerili ekipa Vlade RS in ekipa Osrednjeslovenske regije. Na izjemno izenačenem dvoboju je v zadnji četrtini povedla domača ekipa in premagala vladne predstavnike z rezultatom 34:24.

Vlada Republike Slovenije je obisk Osrednjeslovenske regije včeraj zaključila v občini Dobrova  - Polhov Gradec, kjer jih je pred začetkom športnega dogodka pozdravil župan Franc Setnikar ter jim zaželel dobro tekmo.

Pred piskom sodnika je sledil športni pozdrav obeh ekip ter navijaški aplavz s tribun. Vladno ekipo je vodil predsednik vlade Miro Cerar, ki se je vpisal tudi med strelce tokratne tekme. Za ekipo vlade so zaigrali tudi: minister za javno upravo Boris Koprivnikar, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, državni sekretar Vlade RS Miloš Bizjak, državni sekretar MDDSZ Peter Pogačar, direktor vladinega urada za kohezijsko politiko Bojan Suvorov, nekdanji slovenski reprezentant Dušan Hauptman in drugi. Ekipo predstavnikov domačih oziroma Osrednjeslovenske regije pa so sestavljali:  kapetan ekipe je bil župan občine Brezovica Metod Ropret, pod košem pa so bili še župan občine Vodice Aco Šuštar, župan občine Dobrepolje Janez Pavlin, podžupan občine Ivančna Gorica Tomaž Smole ter predstavniki drugih osrednjeslovenskih občin ter RRA LUR. Obe ekipi pa so spremljali navijači, med njimi tudi ministrica za okolje in prostor Irena Majcen, ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič, minister za infrastrukturo Peter Gašperšič, direktorica RRA LUR Lilijana Madjar ter drugi predstavniki vlade in lokalnih skupnosti.

Med polčasoma so učenci Osnovne šole Dobrova, in sicer akrobatsko-navijaška skupina Bobri, pripravili izredno zanimiv nastop za goste. Po zaključku tekme pa je  župan Franc Setnikar vse tekmovalce ter ostale predstavnike vlade povabil na pogostitev, kjer se je našel čas tudi za neformalne pogovore. Ti so se po besedah župana Setnikarja dotikali tudi točk oziroma pobud in predlogov iz dokumenta, ki ga je občina Dobrova – Polhov Gradec pred obiskov posredovala vodstvenim predstavnikom Vlade RS.

Zapisala Nadja Prosen Verbič

Pripravil/-a: Sandra Nartnik

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2018. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.