Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Delo občinske uprave
Odzivnost prebivalcev Občine Dobrova – Polhov Gradec na Program Svit v letu 2015 nad slovenskim povprečjem
Datum objave: 13.4.2016
V Sloveniji zaradi raka na debelem črevesu in danki vsako leto zboli približno 1.450 ljudi. Je druga najpogostejša vrsta raka (za kožnim rakom). Čeprav je dobro ozdravljiv, če ga odkrijemo v zgodnjih fazah, vsako leto umre skoraj 800 bolnikov, saj ga pogosto odkrijemo prepozno.
Ste morda prejeli vabilo za sodelovanje v Programu Svit, pa oklevate? Ne bojte se sveta tam znotraj – sodelovanje v programu vam lahko vam reši življenje!
S Programom Svit vsako leto preprečimo najmanj 200 smrti. Da bi to dosegli, pa je pomembno, da ljudje izkoristijo možnost sodelovanja v programu. Odzivnost prebivalcev na Program Svit se povečuje, želimo pa si, da bi bila še večja. Na področju občine Dobrova - Polhov Gradec je bila odzivnost v program tudi v letu 2015 nad slovenskim povprečjem (59,7%) in sicer: 64,6% (odzivnost moški 59,2%, odzivnost ženske 70,21%).
 

Za dodatne informacije o poteku Programa Svit ali pomoč pri sodelovanju v programu lahko pokličete klicni center Svit na tel. 01 62-04-521 ali pišete na e-naslov info@program-svit.siali po pošti na naslov Program Svit, p.p. 241, 1001 Ljubljana. Več o programu pa izveste na http://www.program-svit.si/.

Če ste vi ali vaši bližnji dobili vabilo za sodelovanje v Programu Svit torej ne oklevajte - lahko vam ali njim reši življenje!
Članka Program Svit rešuje življenja in Letno poročilo o delovanju Programa Svit za obdobje od 1.1. do 31.12.2015 v Sloveniji in zdravstveni regiji Ljubljana pa si prosimo preberite še v prilogi.

 

 2015 letno poročilo svit zrl obcdpg.doc (289 kB)
 program svit rešuje življenja.doc (1,7 MB)

Pripravil/-a: Sandra Nartnik

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2018. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.