Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Obvestila
Podeljena občinska priznanja ob občinskem prazniku
Datum objave: 2.7.2015

Podeljena občinska priznanja ob občinskem prazniku

V petek, 19. junija, je v dvorani kulturnega doma na Dobrovi potekala slovesnost ob praznovanju občinskega praznika, ki je bila združena še s počastitvijo dneva državnosti, 100 - letnico »Spodnje šole«, 50 - letnico vrtca Dobrova in 50 - letnico vrtca Polhov Gradec ter s slovesno podelitvijo občinskih priznanj.

Ob tej priložnosti so spregovorili ravnatelj OŠ Polhov Gradec Jernej Klemen, ki je med drugim dejal, da se v šoli trudijo, da vselej v ospredje postavljajo otroka, čestital je občanom ob praznovanju ter se zahvalil občini za dobro sodelovanje. Z enako zahvalo občini za posluh je nadaljeval tudi ravnatelj OŠ Dobrova Viljem Kovačič, ki je na kratko povzel tudi kronologijo šolske in vrtčevske dejavnosti na Dobrovi. Župan Franc Setnikar pa se je spomnil na vse pretekle rodove, ki so pogumno delali korake in ustvarjali, kar mi razvijamo naprej. Dotaknil se je tudi naravnih nesreč v preteklem letu, ki so odnesle velik del tistega, kar skupaj ustvarjamo ter se zahvalil vsem, ki so takrat stopili skupaj in priskočili na pomoč. Ob koncu je čestital vsem občanom ob državnem prazniku in jim zaželel vse dobro.

Sledila je slovesna podelitev občinskih priznanj, ki jih je podelil župan, in sicer so letošnje Priznanje občine prejeli: Ljudmila Ahčin iz Stranske vasi, Vinko Kuder iz Hruševega, Janez Rotar iz Podsmreke, Veronika Kajin iz Hruševega Srebrni grb občine sta prejela: Folklorna skupina Grof Blagaj Polhov Gradec in Živa Trčič Zlati grb občine za turistično promocijo in dolgoletno skrb ohranjanja kulturne dediščine- grajskega kompleksa Polhograjska graščina v Polhovem Gradcu pa je prejel Franc Laznik iz Briš pri Polhovem Gradcu.

Zanimiv in bogat kulturni program so sooblikovali domači umetniki, in sicer člani Godbe Dobrova – Polhov Gradec, solist Krištof Janša, otroci iz skupine Konjički iz vrtca pri OŠ Dobrova, Otroški pevski zbor vrtca pri OŠ Polhov Gradec, Folklorna skupina OŠ Dobrova ter Vokalna skupina Svetlice, povezoval pa jo je Robert Bogataj. Po končanem uradnem delu so bili zbrani, ki so napolnili dvorano kulturnega doma na Dobrovi, povabljeni na pogostitev in prijetno druženje.

 dsc_0257.jpg (313 kB)
 dsc_0263.jpg (284 kB)
 dsc_0278.jpg (277 kB)
 dsc_0282.jpg (283 kB)
 dsc_0292.jpg (269 kB)
 dsc_0299.jpg (259 kB)
 dsc_0308.jpg (277 kB)
 dsc_0326.jpg (248 kB)
 dsc_0342.jpg (280 kB)

Pripravil/-a: Mateja Tavčar

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2018. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.