Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Zadnjih 30 novic
Za ogled celotne vsebine novice kliknite na njen naslov. Starejše novice lahko najdete prek seznama področij na levi strani ali prek iskalnika.
Obvestila (4.4.2020)

Generalna poilcijska uprava sporoča, da je ustanovljena nova skupina, ki odgovarja na vprašanja občanov glede omejitve gibanja in podobno. Občani lahko pišejo oziroma pošiljajo vprašanja na naslov: info.koronavirus@policija.si

Obvestila (3.4.2020)
V času izrednih razmer vam družba Butan plin omogoča BREZPLAČNO dostavo plina v Zeleni jeklenki na dom, z geslom SOLIDARNOST. Naročila sprejemajo na številki 080 2005 oziroma preko spletnega obrazca.
Obvestila (3.4.2020)

Občina Dobrova - Polhov Gradec in CZ občine za večjo varnost občanov že razpošiljata pralne maske s priloženimi navodili za uporabo z nenaslovljeno poštno pošiljko po gospodinjstvih v občini, in sicer po dve maski na gospodinjstvo.

Opozorila (1.4.2020)

Navkljub splošnim prepovedim se je na območju občine Dobrova - Polhov Gradec še v zadnjem tednu marca, predvsem na območju turističnih in pohodniških točk, zbiralo večje število ljudi, ne glede na intervencije policistov in medobčinskega redarstva, ki so bili prisotni na terenu. Zato je župan občine sprejel Sklep o podrobnejši opredelitvi izjem določenih v odloku o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin in dostopu na javne površine oziroma javne kraje v občini Dobrova - Polhov Gradec, kjer so med drugim navedene javne površine, kjer je dostop do preklica prepovedan. Nadzor nad izvajanjem sklepa vrši medobčinski inšpektorat in pripadniki Civilne zaščite občine.

Obvestila (27.3.2020)
Vpis predšolskih otrok podaljšujemo do 16. aprila 2020 
Delo občinske uprave (25.3.2020)
Spoštovane mame, občanke Občine Dobrova-Polhov Gradec,
 
vse lepo in dobro ob vašem prazniku ter še ena moja želja za vse vas - vi in vaša družina ostanite zdravi!
 
Franc Setnikar, župan
Delo občinske uprave - pokopališča (23.3.2020)
Na območju Občine Dobrova - Polhov Gradec se zaradi nastale zdravstvene situacije in širjenja koronavirusa na vseh pokopališčih do nadaljnjega omejuje izvajanje pogrebne slovesnosti. Podrobnejša navodila so v priponki.
Obvestila (20.3.2020)
S ciljem preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom je bil za območje občine Dobrova- Polhov Gradec sprejet niz ukrepov in priporočil, ki si jih lahko preberete v prilogi. 
Obvestila (20.3.2020)
Spoštovane občanke in občani, z namenom čim boljše informiranosti smo za vas pripravili nabor najosnovnejših informacij s kontakti dežurnih služb.  Na današnji dan v občini Dobrova -Polhov Gradec ni evidentiranega primera okužbe s koronavirusom. Da čim dlje tako tudi ostane, vas naprošamo za dosledno spoštovanje podanih navodil občinskih in vseh državnih institucij.
Opozorila (20.3.2020)
Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglaša veliko požarno ogroženost naravnega okolja od 20. marca 2020 na območju celotne države. 
Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti je tudi na območju občine Dobrova- Polhov Gradec v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete. 
Pristojni organi bodo v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajali poostren nadzor.
Občane naprošamo, naj se prepovedi izrecno držijo! 
                                                                                      Štab CZ občine Dobrova- Polhov Gradec
Predavanja, izobraževanja (17.3.2020)
 
 
LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2020. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.