Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Zadnjih 30 novic
Za ogled celotne vsebine novice kliknite na njen naslov. Starejše novice lahko najdete prek seznama področij na levi strani ali prek iskalnika.
Delo občinske uprave - vodovodi (24.9.2020)
Zaradi odpravljanja okvare na vodovodnem sistemu Polhov Gradec - nizka cona je motena oskrba s pitno vodo.
Delo občinske uprave (23.9.2020)
Urejeno okolje je znak urejenih družbenih odnosov in odgovornih soljudi. Ne zavzema le estetskih popravkov, temveč predvsem zvišuje uporabnost površin in odgovarja na potrebe krajanov pa naj gre za željo po dodatnih površinah za preživljanje prostega časa in druženje, za nadgradnjo opreme v okviru institucij ali pa zgolj za željo po čistem in neonesnaženem okolju. Kratek pregled nedavnega dogajanje v občini Dobrova - Polhov Gradec razkrije, da je bil pretekli mesec namenjen predvsem zaključevanju manjših projektov.
Delo občinske uprave (22.9.2020)
Na Dobrovi poteka ob Gradaščici makadamska pot, ki je sicer znana sprehajalna točka, a do nedavnega je nekaterim posameznikom sramotno služila za divje odlagališče smeti. Še letošnjo zimo je bila nasmetena in nevabljiva. Sprehajalna pot ob Gradaščici pa se sedaj predstavlja v novi podobi, saj je za njeno ureditev poskrbel nov občinski projekt.
Obvestila (18.9.2020)
Upravna enota Ljubljana obvešča uporabnike upravnih storitev, da s četrtkom, 24. 9. 2020, ponovno odpira Krajevni urad Dobrova.

Krajevni urad Dobrova bo odslej posloval po spremenjenem urniku. Odprt bo vsak četrtek, med 8.00–12.00 in 13.00–15.00.
Delo občinske uprave (18.9.2020)
Optično komunikacijsko omrežje nudi številne prednosti zaradi velike pasovne širine, kot so višje hitrosti interneta, boljša kakovost televizijskega prenosa, varnejši prenos podatkov in nasploh zanesljivejše delovanje storitev. Gradnja optičnega omrežja pa se je letos pričela tudi v naši občini.
Delo občinske uprave-ceste (16.9.2020)
Priprava projektne dokumentacije za projekt Barjanske kolesarske povezave v občini Dobrova - Polhov Gradec, ki zagotavlja večjo prometno urejenost in varnost občanov, se bliža koncu. Še vedno pa se pojavljajo nekatere nejasnosti glede postopka pridobivanja zemljišč.
Delo občinske uprave-ceste (16.9.2020)
Vljudno vabljeni na javni predstavitvi projekta Barjanska kolesarska povezava. Predstavitvi bosta potekali v torek, 6. oktobra 2020 ob 18. uri, in v četrtek, 8. oktobra 2020 ob 18. uri, v dvorani OŠ Dobrova.
Delo občinske uprave - vodovodi (14.9.2020)
Občina Dobrova – Polhov Gradec obvešča uporabnike pitne vode na območju vodovodnega sistema Šentjošt, da je potrebno pitno vodo pred vsako uporabo za prehranske namene obvezno prekuhavati!
Delo občinske uprave-ceste (11.9.2020)
S septembrom se pričenja asfaltiranje kar treh javnih poti v občini, in sicer cest Črni Vrh–Gugelj–Reka, Hoja–Ravnek in Nartnik–Kucelj.
Delo občinske uprave - vodovodi (10.9.2020)
Občina Dobrova – Polhov Gradec obvešča uporabnike pitne vode na območju vodovodnega sistema Kurja vas, da je potrebno pitno vodo pred vsako uporabo za prehranske namene obvezno prekuhavati!

Predavanja, izobraževanja (9.9.2020)

Projekt Zdravje na vsakem koraku, ki bi v sezoni 2020/2021 potekal že osmo leto zapored, letos žal ne bo organiziran. Enajst delavnic, ki bi se morale pričeti izvajati oktobra, bo tako predvidoma izvedenih šele naslednje leto. 

Delo občinske uprave (8.9.2020)
Prvo četrtkovo popoldne v septembru je bilo namenjeno že tradicionalnemu županovemu sprejemu najboljših učencev Osnovne šole Polhov Gradec in Osnovne šole Dobrova. 
Obvestila (1.9.2020)
Šolarji in dijaki vsako leto nestrpno pričakujejo prihod 1. šolskega dneva, pa če si to priznajo ali ne. A letos so se verjetno s še večjim veseljem usedli v šolske klopi in se vrnili v ustaljen način izobraževanja v družbi svojih prijateljev, sošolcev in učiteljev ter profesorjev. Nekateri med njimi pa so to veselje in vznemirjenje občutili prvič. Za 96 prvošolčkov naše občine je bilo torkovo dopoldne polno novih začetkov. 
Obvestila (31.8.2020)

Vse udeležence v prometu obveščamo, da bo z dnem 31. 8. 2020 v večernih urah ukinjena popolna zapora regionalne ceste Polhov Gradec–Dobrova, ki je bila vzpostavljena na območju med naseljem Belica in kamnolomom Hrastenice.

Opozorila (31.8.2020)

Za boljšo varnost bo Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v prvih dveh tednih šolskega pouka poskrbel, da bo na ključnih izpostavljenih mestih v okolici šol organizirano varovanje otrok na šolskih poteh. Otroke na šolskih poteh bodo spremljali delavci Policije, redarji MIRED-a, člani društva upokojencev in gasilci prostovoljnih gasilskih društev. 

Obvestila (10.8.2020)

Leto 2020 se z mnogih vidikov zdi kot labirint negativnih presenečenj, a je za Mestno občino Ljubljana in 25 občin Ljubljanske urbane regije, med njimi tudi našo občino Dobrova-Polhov Gradec, leto prelomnih priložnosti za izjemno prihodnost. Konec februarja letos, še preden je v Slovenijo zavil novi koronavirus, se je Ljubljana z regijsko podporo 25 očin Ljubljanske urbane regije uvrstila v drugi krog kandidature za Evropsko prestolnico kulture 2025 (EPK 2025). Končni izbor, v katerem Ljubljana pod geslom Kultura dela mesto/ Mesto dela kulturo kandidira še ob Novi Gorici, Ptuju in Piranu, bo razglašen 18. decembra letos. Naslov EPK 2025 si bo izbrano slovensko mesto delilo z enim od nemških kandidatov.

Obvestila (10.8.2020)
Čeprav šolarji te dni uživajo v zasluženih počitnicah, stavba Osnovne šole Dobrova očitno ne sameva. Neznani storilci so sredi julija, natančneje 15. 7., na objektu povzročili številne poškodbe. 
Delo občinske uprave (17.7.2020)
Občina Dobrova - Polhov Gradec, Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo in Mestna občina Ljubljana pripravljajo evropski projekt Barjanske kolesarske povezave. Kaj pa se s kolesarsko povezavo v naši občini dogaja trenutno?
Obvestila (13.7.2020)
Občina Dobrova - Polhov Gradec je v sodelovanju z Javnim zavodom Polhograjska graščina in lokalnimi turističnimi ponudniki obogatila ponudbo destinacije Blagajeva dežela. Ta je bogatejša za dva turistična paketa. 
Obvestila (10.7.2020)
Obveščamo vas, da so se izpostave Upravne enote Ljubljana Bežigrad, Center, Moste-Polje, Šiška in Vič-Rudnik z dnem 15. 6. 2020 združile in preselile na skupno lokacijo za Bežigradom, na naslov Linhartova cesta 13, 1000 Ljubljana. Na omenjenih izpostavah se urejajo zadeve s področja gradnje, kmetijstva, obče uprave in premoženjskopravnih zadev.
Obvestila (8.7.2020)
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano objavlja prvi javni razpis, katerega namen je podpreti spodbujanje nekmetijskih dopolnilnih dejavnosti na kmetijah in podjetništva na podeželju, in sicer v višini 15 milijonov evrov.
Delo občinske uprave-ceste (7.7.2020)
Obveščamo vas o začasnem umiku enournih popolnih zapor republiške ceste R3 Polhov Gradec - Dobrova, na cestnem odseku med hišnima številkama Belica 11 in Log pri Polhovem Gradcu 5.
Delo občinske uprave (7.7.2020)
Občina Dobrova - Polhov Gradec, Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo in Mestna občina Ljubljana pripravljamo evropski projekt Barjanske kolesarske povezave, ki bo potekal ob regionalni cesti R3 Ljubljanica (Lj. Dolgi most) na območju Mestne občine Ljubljana in Občine Dobrova - Polhov Gradec, na trasi od Tržaške ceste v Ljubljani do naselja Gabrje v Občini Dobrova - Polhov Gradec.
Obvestila (6.7.2020)
Čebelarska zveza Slovenije (ČZS) je pred kratkim izdala zemljevid 24 ponudnikov čebelarskega turizma. Na njem pa najdemo tudi Polhov Gradec, saj Hiša med Božnar ne ponuja le medu, cvetnega prahu, matičnega mlečka in številnih drugih medenih izdelkov, temveč tudi pristno izkušnjo apiturizma.
Delo občinske uprave (2.7.2020)
Člani občinskega sveta Občine Dobrova - Polhov Gradec so se po nekoliko daljšem premoru, ki ga je zahtevala epidemija koronavirusa, ponovno zbrali na seji v sredo, 3. junija 2020. Tokratna je bila že 10., potekala pa ni v sejni sobi občinskih prostorov kot običajno, temveč v avli Osnovne šole Dobrova
Delo občinske uprave-ceste (30.6.2020)

Obveščamo vas, da bo od četrtka, 2. 7. 2020, do vključno torka, 7. 7. 2020, postavljena občasna enourna popolna zapora na regionalni cesti Polhov Gradec–Dobrova, pri »belški skali« oziroma na odseku med naseljema Belica in Log pri Polhovem Gradcu, med hišnima številkama Belica 11 in Log pri Polhovem Gradcu 5. Občasna popolna zapora bo postavljena zaradi sečnje dreves na tem odseku. V času zapore bo obvoz možen po cesti Dobrova–Zaklanec–Dolenja vas.

Obvestila (30.6.2020)

Blagajeva dežela je prejela naziv Slovenia Green Destination SILVER, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija.

Delo občinske uprave-ceste (29.6.2020)

Vse udeležence v prometu obveščamo, da bodo zaradi rekonstrukcije ceste med 29. 6. 2020 in 15. 8. 2020 potekale kratkotrajne popolne zapore državne ceste R3 na odseku 1369 Ljubljanica – Ljubljana. Zapora bo vzpostavljena na odseku ceste od Belice 11 do Loga pri Polhovem Gradcu 5.

Delo občinske uprave - vodovodi (26.6.2020)
Vodovodni sistemi predstavljajo danes pomemben del javne infrastrukture, saj si življenja brez pitne vode enostavno ne moremo predstavljati. Zaradi hitrega razvoja predvsem obmestnih naselij, kot je npr. Dobrova, in vse strožjih zakonskih zahtev, se potrebe po količini in kakovosti pitni vodi povečujejo. 
Obvestila (24.6.2020)
Pošta v Polhovem Gradcu bo od 4. julija 2020 dalje poslovala po spremenjenem delovnem času.
LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2020. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.