Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Zadnjih 30 novic
Za ogled celotne vsebine novice kliknite na njen naslov. Starejše novice lahko najdete prek seznama področij na levi strani ali prek iskalnika.
Delo občinske uprave - vodovodi (4.6.2020)
Občina Dobrova - Polhov Gradec obvešča vse uporabnike pitne vode, ki se oskrbujejo iz vodovodnega sistema Dobrova, da je zaradi okvare na vodovodnem sistemu v delu naselja Dobrova, Razori, Draževnik in Komanija motena oskrba s pitno vodo.
Obvestila (28.5.2020)

Obveščamo vas o terminih za vpis v Glasbeno šolo Emil Adamič za prihodnje šolsko leto.

Delo občinske uprave (25.5.2020)
V spomladanskem obdobju so bili na preizkušnjo postavljeni ne le odnosi znotraj naših družin, temveč so se z novimi izzivi soočale tudi občine. V čisto novi in nepredvidljivi situaciji so morale poskrbeti za zajezitev širjenja virusa in vzpostavitev ter izvajanje ukrepov proti širjenju, vse ob upoštevanju priporočil in navodil strokovnih služb. Praktično čez noč je bilo potrebno priskrbeti zaščitna sredstva za delovanje sistema civilne zaščite, ki na trgu v začetku sploh niso bile dostopne, ter istočasno poskrbeti za najbolj ranljive skupine občanov. S kakšnimi izzivi se je soočala Občina Dobrova - Polhov Gradec, smo povprašali župana občine, Franca Setnikarja.
Obvestila (22.5.2020)
Preverite, kdaj bo obiskal vaš kraj.
Delo občinske uprave (22.5.2020)
Z dnem 31.5.2020 Občina Dobrova-Polhov Gradec ukinja telefonske številk za pomoč ljudem v stiski v času epidemije in sicer:
- 070/304-606 za naročilo zdravil na recept, brez recepta in naročilo medicinskih pripomočkov,
- 031/633-381 za psihosocialno pomoč, kjer vam je ponujena strokovna opora pri morebitnem težjem spoprijemanju s situacijo v času razglašene epidemije.
Obvestila (22.5.2020)
Društvo Šola zdravja vas znova vabi na vsakodnevno jutranjo telovadbo "1000 gibov", ki bo potekala vsak dan od ponedeljka do petka ob 8.30 v športno rekreacijskem centru Gabrje v vseh letnih časih in ob vsakem vremenu na prostem.
Obvestila (21.5.2020)

Marca vsako leto poteka vpis otrok v vrtec. Zaradi razmer se je letos vpis podaljšal do 16. aprila 2020.  Statistika vpisa otrok v vrtce na območju Občine Dobrova - Polhov Gradec pa kaže, da je število novo vpisanih otrok vsako leto manjše.

Obvestila (20.5.2020)
Slovenska turistična organizacija (STO) je zagnala kampanjo ZDAJ JE ČAS ZATE, Moja Slovenija, v kateri vabi vse prebivalce naše dežele k oddihu v Sloveniji, uživanju v doživetjih in odkrivanju skritih kotičkov, nato pa še k delitvi le-teh s ključnikom #mojaslovenija
Obvestila (18.5.2020)
Odpadke povzročamo vsi, zato moramo biti vsi, ki na območju Občine Dobrova - Polhov Gradec stalno, začasno ali občasno bivamo v svojih ali najetih nepremičninah, smo lastniki počitniške hiše ali opravljamo poslovno dejavnost, tudi vključeni v sistem ravnanja z odpadki.
Obvestila (18.5.2020)
Vabimo vas na sprehod, s seboj pa vzemite vrečko in rokavice, in kljub temu, da smeti niso vaše, poberite odpadke, ki jih odkrijete v naravi. Z majhnimi koraki in malo dobre volje do čistega okolja – vedno znova in znova.
Obvestila (18.5.2020)
Turizem je najhitreje rastoča panoga v naši občini kot tudi v celi državi, če izvzamemo dogajanje v zadnjih mesecih. Zato je potrebno razvoj turizma zasnovati vnaprej ter predvideti, kako lahko strmo vzpenjajočo se premico rasti obrnemo v samovzdržni  krog trajnostnega turizma.
Delo občinske uprave (15.5.2020)

V ponedeljek, 18. maja 2020, odpiramo sprejemno pisarno Občine Dobrova - Polhov Gradec, ki je bila zaradi razglasitve epidemije koronavirusa zaprta.

Obvestila (14.5.2020)
8. maja 2020 se je Polhov doživljajski park odprl za obiskovalce. Obiskovalce prosimo, da upoštevajo navodila in ukrepe.
Predavanja, izobraževanja (13.5.2020)
Slovenska turistična organizacija v luči trenutne epidemije organizira prvega v seriji spletnih srečanj namenjenih vsem zainteresiranim za področje slovenskega turizma, naslovljeno »Turizem med in po COVID-19 – Izzivi & ukrepi«. 
Predpisi, razvojni programi (13.5.2020)

LAS Barje z zaledjem sodeluje pri raziskovalni nalogi o prepoznavnosti in učinkih programa LEADER/CLLD na slovenskem podeželju. V ta namen smo bili povabljeni k izpolnitvi spodnje spletne ankete.

Obvestila (5.5.2020)
Telekom Slovenije bo v sodelovanju z Občino Dobrova - Polhov Gradec gradil optično omrežje, ki bo prebivalcem omogočilo višje internetne hitrosti in boljšo izkušnjo spremljanja televizije. V naslednjih dneh se prične gradnja v naseljih " Spodnji" Razori, Stranska vas in Šujica.
Delo občinske uprave (30.4.2020)
 
Spoštovane občanke, spoštovani občani,
 
želim vam, da prvomajski praznik dela preživite zadovoljno obdani s svojimi najbližjimi. Letos bo zagorelo manj kresov, a naj to ne bo razlog, da dneva ne obeležimo. Izkoristite ga za zaslužen počitek in predah pred novimi izzivi, ki nas čakajo v prihodnosti, s hvaležnostjo pa se spomnite tudi tistih, ki bodo praznik preživeli v službi.
 
Čestitke ob 1. maju!
 
Franc Setnikar, župan
Delo občinske uprave (24.4.2020)
Občina Dobrova - Polhov Gradec bo v letu 2020 zasnovala in sprejela Strategijo mobilnosti in varnosti, v sklopu katere ste bili občani v začetku leta pozvani k izpolnitvi vprašalnika, marca pa vabljeni na javno razpravo.
Obvestila (24.4.2020)

Občina Dobrova - Polhov Gradec tudi letos podeljuje občinska priznanja. 
Pisni predlogi za občinska priznanja v letu 2020 se lahko oddajo do petka, 8. maja 2020, v skladu z razpisnimi pogoji. Vabljeni k oddaji predlogov!

Obvestila (24.4.2020)
Poslovalnica DBS na Dobrovi bo od 28. aprila 2020 ponovno ODPRTA po običajnem poslovnem času od ponedeljka do petka: 8.00 - 12.00 in 13.00 - 16.00.
Delo občinske uprave-ceste (21.4.2020)
Krožišče na Dobrovi je te dni dobilo novo podobo. V cvetje ter zelenje ga je odelo Vrtnarstvo Klemen Trobec s. p., ki je poskrbelo, da je krožišče zasijalo v pomladnih barvah in prejelo marsikatero pohvalo. 
Obvestila (17.4.2020)
Na spodnji povezavi si lahko pogledate predstavitev občine na Ljubljana TV.
Obvestila (17.4.2020)
Telekom Slovenije bo v sodelovanju z Občino Dobrova Polhov Gradec gradil optično omrežje. V naslednjih dneh se prične gradnja v naseljih Razori in Draževnik.
Delo občinske uprave (16.4.2020)
V času epidemije koronavirusa se včasih zdi, da se je življenje v Sloveniji ustavilo, vsa pozornost pa je usmerjena le k premagovanju ovir, ki jih je ta nepričakovani izziv postavil pred nas. Z zmanjšanim tempom pa življenje teče tudi v naši občini, a daleč od tega, da bi se ustavilo.
Delo občinske uprave (16.4.2020)

Člani občinskega sveta Občine Dobrova - Polhov Gradec so se v sredo, 4. marca 2020, zbrali na 9. redni seji, ki jo je sestavljalo deset točk dnevnega reda.

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2020. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.