Občina Dobrova - Polhov Gradec Občina Dobrova - Polhov Gradec
OBČINA|VLOGE IN OBRAZCI|RAZPISI IN POZIVI|PREDPISI|NOVICE|PRIREDITVE|KONTAKT
NAJDI  
NOVICE > Zadnjih 30 novic
Za ogled celotne vsebine novice kliknite na njen naslov. Starejše novice lahko najdete prek seznama področij na levi strani ali prek iskalnika.
Obvestila (10.7.2020)
Obveščamo vas, da so se izpostave Upravne enote Ljubljana Bežigrad, Center, Moste-Polje, Šiška in Vič-Rudnik z dnem 15. 6. 2020 združile in preselile na skupno lokacijo za Bežigradom, na naslov Linhartova cesta 13, 1000 Ljubljana. Na omenjenih izpostavah se urejajo zadeve s področja gradnje, kmetijstva, obče uprave in premoženjskopravnih zadev.
Obvestila (8.7.2020)
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano objavlja prvi javni razpis, katerega namen je podpreti spodbujanje nekmetijskih dopolnilnih dejavnosti na kmetijah in podjetništva na podeželju, in sicer v višini 15 milijonov evrov.
Delo občinske uprave-ceste (7.7.2020)
Obveščamo vas o začasnem umiku enournih popolnih zapor republiške ceste R3 Polhov Gradec - Dobrova, na cestnem odseku med hišnima številkama Belica 11 in Log pri Polhovem Gradcu 5.
Delo občinske uprave (7.7.2020)
Občina Dobrova - Polhov Gradec, Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo in Mestna občina Ljubljana pripravljamo evropski projekt Barjanske kolesarske povezave, ki bo potekal ob regionalni cesti R3 Ljubljanica (Lj. Dolgi most) na območju Mestne občine Ljubljana in Občine Dobrova - Polhov Gradec, na trasi od Tržaške ceste v Ljubljani do naselja Gabrje v Občini Dobrova - Polhov Gradec.
Obvestila (6.7.2020)
Čebelarska zveza Slovenije (ČZS) je pred kratkim izdala zemljevid 24 ponudnikov čebelarskega turizma. Na njem pa najdemo tudi Polhov Gradec, saj Hiša med Božnar ne ponuja le medu, cvetnega prahu, matičnega mlečka in številnih drugih medenih izdelkov, temveč tudi pristno izkušnjo apiturizma.
Obvestila (6.7.2020)
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vabi k sodelovanju na Dnevih odprtih vrat slovenskih kmetij in podeželskih projektov (podprtih s sredstvi EKSRP), s katerimi želijo podpreti kmetije pri njihovem trženju ter hkrati opozoriti na rezultate PRP 2014-2020.
Delo občinske uprave (2.7.2020)
Člani občinskega sveta Občine Dobrova - Polhov Gradec so se po nekoliko daljšem premoru, ki ga je zahtevala epidemija koronavirusa, ponovno zbrali na seji v sredo, 3. junija 2020. Tokratna je bila že 10., potekala pa ni v sejni sobi občinskih prostorov kot običajno, temveč v avli Osnovne šole Dobrova
Delo občinske uprave-ceste (30.6.2020)

Obveščamo vas, da bo od četrtka, 2. 7. 2020, do vključno torka, 7. 7. 2020, postavljena občasna enourna popolna zapora na regionalni cesti Polhov Gradec–Dobrova, pri »belški skali« oziroma na odseku med naseljema Belica in Log pri Polhovem Gradcu, med hišnima številkama Belica 11 in Log pri Polhovem Gradcu 5. Občasna popolna zapora bo postavljena zaradi sečnje dreves na tem odseku. V času zapore bo obvoz možen po cesti Dobrova–Zaklanec–Dolenja vas.

Obvestila (30.6.2020)

Blagajeva dežela je prejela naziv Slovenia Green Destination SILVER, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija.

Delo občinske uprave-ceste (29.6.2020)

Vse udeležence v prometu obveščamo, da bodo zaradi rekonstrukcije ceste med 29. 6. 2020 in 15. 8. 2020 potekale kratkotrajne popolne zapore državne ceste R3 na odseku 1369 Ljubljanica – Ljubljana. Zapora bo vzpostavljena na odseku ceste od Belice 11 do Loga pri Polhovem Gradcu 5.

Delo občinske uprave - vodovodi (26.6.2020)
Vodovodni sistemi predstavljajo danes pomemben del javne infrastrukture, saj si življenja brez pitne vode enostavno ne moremo predstavljati. Zaradi hitrega razvoja predvsem obmestnih naselij, kot je npr. Dobrova, in vse strožjih zakonskih zahtev, se potrebe po količini in kakovosti pitni vodi povečujejo. 
Obvestila (24.6.2020)
Pošta v Polhovem Gradcu bo od 4. julija 2020 dalje poslovala po spremenjenem delovnem času.
Delo občinske uprave (24.6.2020)
 
 
 
 
 
Spoštovane občanke, spoštovani občani,
 
vsem Vam iskreno čestitam ob našem skupnem prazniku, srečno in vse najboljše Občina Dobrova - Polhov Gradec!

Franc Setnikar,
župan
Delo občinske uprave (24.6.2020)
Drage učenke in učenci, drage dijakinje in dijaki,
 
ob zaključku pouka vam čestitam za dobro opravljeno delo in dosežen uspeh v tem šolskem letu, polnem nepričakovanih dogodkov. Želim vam, da počitnice izkoristite za sprostitev, počitek in poletne radosti, ter predvsem, da uživate v prihajajočem obdobju brezskrbnosti.
 
Spoštovani starši, spoštovani zaposleni v vzgoji in izobraževanju,
 
hvala za veliko delo, ki ste ga opravili v iztekajočem se šolskem letu, in za delo, ki ga v svoji vlogi opravljate celo leto, vsak dan. Ne glede na to, kaj bodo prinesli poletni meseci, vam želim, da si naberete novih energij za izzive, ki so pred nami.
 
Srečno!
Franc Setnikar
župan

Delo občinske uprave - pokopališča (23.6.2020)

V preteklih letih smo bili priča izgradnji mrliških vežic na pokopališčih Črni Vrh, Polhov Gradec in Šentjošt. Letos pa je bila obnove deležna mrliška vežica na Dobrovi s pripadajočim pokopališčem. 

Delo občinske uprave-ceste (17.6.2020)
Rekonstrukcija državne regionalne ceste R3-641 na odseku Ljubljanica–Ljubljana, natančneje 1. in 2. faza med naseljema Belica in Hrastenice, se je pričela oktobra 2019. Po slabih devetih mesecih je gradnja ceste in pripadajočih cestnih teles že skoraj končana
Obvestila (16.6.2020)
Danes, 16. 6. 2020 se je zgodil težko pričakovani dogodek: prestižne Michelinove zvezdice, ki predstavljajo vrhunsko kulinarično priznanje, so bile prvič v svoji zgodovini dodeljene slovenskim restavracijam.
Obvestila (13.6.2020)
Lekarna Matija Centrih - Lekarna Dobrova je prejela nagrado Feniks za uspešno uresničitev projekta Holistična lekarna Lekarna Dobrova: Implementacija holističnega svetovanja
Obvestila (12.6.2020)
Na grbu Občine Dobrova - Polhov Gradec se simbolično razprostirata dva hrastova lista, a trenutno je več pozornosti pritegnilo drugo bogastvo naše narave – lipa. Drevo, ki v teh dneh odpira še zadnje cvetove, je namreč na pobudo občana, ki naravnih znamenitosti domačih krajev pohvalno ne spregleda, našlo pot med občinske novice.
Obvestila (12.6.2020)
Vaška skupnost Brezje pri Dobrovi organizira v soboto, 13. 6. 2020, čistilno akcijo v svojem domačem kraju. Ker bo čistilna akcija potekala tudi ob cesti, prosimo vse voznike, da so med 8:30 in 11:00, ko naj bi akcija predvidoma potekala, še posebej previdni pri vožnji. Če se želite pridružiti čistilni akciji, pa lahko kontaktirate Martino Trček (031/841-534).
Delo občinske uprave (12.6.2020)
Ljubljana Evropska prestolnica kulture 2025 - iščejo se najbolj drzne programske ideje!
Rok za prijavo: 6. 7. 2020
Obvestila (8.6.2020)
Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je na svoji spletni strani objavil posodobljene podatke o zdravju prebivalcev posameznih slovenskih občin. Z objavljanjem aktualnih informacij, ki so na dosegu vsem prebivalcem Slovenije, poskušajo spodbuditi zdrav način življenja in na lokalnem nivoju odpraviti dejavnike tveganja za zdravje ter preprečiti širjenje bolezni.
Delo občinske uprave - vodovodi (4.6.2020)
Občina Dobrova - Polhov Gradec obvešča vse uporabnike pitne vode, ki se oskrbujejo iz vodovodnega sistema Dobrova, da je zaradi okvare na vodovodnem sistemu v delu naselja Dobrova, Razori, Draževnik in Komanija motena oskrba s pitno vodo.
Obvestila (28.5.2020)

Obveščamo vas o terminih za vpis v Glasbeno šolo Emil Adamič za prihodnje šolsko leto.

Delo občinske uprave (25.5.2020)
V spomladanskem obdobju so bili na preizkušnjo postavljeni ne le odnosi znotraj naših družin, temveč so se z novimi izzivi soočale tudi občine. V čisto novi in nepredvidljivi situaciji so morale poskrbeti za zajezitev širjenja virusa in vzpostavitev ter izvajanje ukrepov proti širjenju, vse ob upoštevanju priporočil in navodil strokovnih služb. Praktično čez noč je bilo potrebno priskrbeti zaščitna sredstva za delovanje sistema civilne zaščite, ki na trgu v začetku sploh niso bile dostopne, ter istočasno poskrbeti za najbolj ranljive skupine občanov. S kakšnimi izzivi se je soočala Občina Dobrova - Polhov Gradec, smo povprašali župana občine, Franca Setnikarja.
Obvestila (22.5.2020)
Preverite, kdaj bo obiskal vaš kraj.
Delo občinske uprave (22.5.2020)
Z dnem 31.5.2020 Občina Dobrova-Polhov Gradec ukinja telefonske številk za pomoč ljudem v stiski v času epidemije in sicer:
- 070/304-606 za naročilo zdravil na recept, brez recepta in naročilo medicinskih pripomočkov,
- 031/633-381 za psihosocialno pomoč, kjer vam je ponujena strokovna opora pri morebitnem težjem spoprijemanju s situacijo v času razglašene epidemije.
Obvestila (22.5.2020)
Društvo Šola zdravja vas znova vabi na vsakodnevno jutranjo telovadbo "1000 gibov", ki bo potekala vsak dan od ponedeljka do petka ob 8.30 v športno rekreacijskem centru Gabrje v vseh letnih časih in ob vsakem vremenu na prostem.
Obvestila (21.5.2020)

Marca vsako leto poteka vpis otrok v vrtec. Zaradi razmer se je letos vpis podaljšal do 16. aprila 2020.  Statistika vpisa otrok v vrtce na območju Občine Dobrova - Polhov Gradec pa kaže, da je število novo vpisanih otrok vsako leto manjše.

LAS - Barje z zaledjem Dobrote Blagajeve dežele Blagajeva pot Grajska poroka Prireditve v Blagajevi deželi
Kazalo vsebine | O straneh © Občina Dobrova - Polhov Gradec
O SPLETNIH STRANEH
OBČINE DOBROVA - POLHOV GRADEC
© Občina Dobrova - PolhovGradec 2004-2020. Vse pravice so pridržane.
Oblikovanje: Maša Kozjek
Tehnična izvedba: Eppro, Boštjan Kožuh s.p.